Един е загинал, а петима са ранени след тежка катастрофа на Подбалканския път между Сливен и Казанлък в района на бензиностанция до Мъглиж.

Катастрофа между товарен автомобил и ван е станала днес в 14:21 часа, съобщиха от ОДМВР-Стара Загора.

По първоначална информация водачът на автомобила е бил затиснат и е загинал. Петима души са откарани към лечебни заведения за оказване на медицинска помощ. По данни на ОДМВР-Стара Загора в превозните средства не са пътували бежанци, предаде Knews.bg.

Временно е ограничено движението по път I-6 Казанлък - Сливен на изхода на Мъглиж в посока Бургас поради ПТП. Обходен маршрут: по общинската пътна мрежа на гр. Мъглиж. Трафикът се регулира от пътна полиция.

По път II-13 се движи тежкотоварния трафик, пренасочен заради разширението на пътя Мездра - Ботевград. Очаква се пътят да бъде отворен за движение през декември.

От АПИ съобщават, че на още две места по пътя Кнежа - Бяла Слатина - Борован движението се осъществява двупосочно в една лента. В отсечката Бяла Слатина - Борован има аварирал тежкотоварен автомобил.

В другата отсечка Кнежа - Бяла Слатина е станало пътнотранспортно произшествие.

От Пътната агенция апелират шофьорите да се движат с повишено внимание и съобразена скорост. И на двете места трафикът се регулира от пътна полиция.