Собственикът на питбула, нахапал професор в "Овча купел", обяви, че ще си потърси правата в съда. Професорът ритна питбула и затова беше захапан, заяви Симеон Бойков пред bTV и NOVA.

Мъжът живее в Канада, а в София се е прибрал за кратко. Занимава се с обучение на кучета и заедно с питбула Слик отглежда и болонки.

Снимка: bTV

По думите му професор Панов пуснал немската си овчарка срещу кучетата, с които той бил, и сам е предизвикал ситуацията.

"Хората не познават кучешката психология, за съжаление. Професорът риташе кучето. Той предизвика ситуацията. Аз бях на 50 метра от мястото", каза Байков.

На въпрос защо кучето не е било с намордник, Бойков заяви, че нито едно куче няма намордник на поляната, където се извеждат.

"Ние идваме, за да си пуснем кучетата без намордници и да тичат. Затова е и тази огромна поляна. Намордникът е хубаво нещо, когато не знаеш как да възпитаваш кучето си. Ако сложа намордник на моето куче, какво прави то, когато някой започне да го хапе и да го рита?", попита той.

По думите му има очевидци на случилото се, които могат да потвърдят думите му, че питбулът е бил ритан.

"Професорът насъска кучето си срещу моето. Немската овчарка трябва да бъде също с намордник, но не беше", обясни още Бойков.

Преди два дни преводачът проф. Иво Панов съобщи, че питбулът е нахапал него и кучето му, докато те се се разхождали в столичния квартал "Овча купел" и смята да съди собственика му.

"Кучето скача да се бие. Казвам "Вържи го, някой ще ти го гръмне някой ден това куче" и той побесня. Започна да крещи: "Ти ли ще ме застреляш?! Ти ли, бе?!". Върза кучето, каза му нещо. Кучето тръгна след мене и той след него на каишката. Настигнаха ме, кучето ме събаря на земята и изведнъж усетих страхотна болка", разказа професорът.

Той е ухапан малко под коляното, а стопанинът на питбула си тръгва без да му помогне.

Бойков обясни, че не се притекъл на помощ, защото не е бил помолен: "Аз не помагам на хора, които не искат помощта ми. Г-н професоре, ще ви помогна с обучението на кучето".

Жена, която е гледала питбула за 10 дни, заяви, че той не е обучаван да напада и атакува хора. Тя го гледала с нейното куче и нямала никакъв инцидент и никакъв проблем с него.