Най-вероятно е, че шофьорът на турския ТИР, помел автобус на автомагистрала "Тракия" е заспал, макар, че официално все още не са съобщени причините за катастрофата. При пътния инцидент двама са тежко ранени и други 12 по-леко.

Обърнатия автобус на "Тракия"

Снимка: Булфото

Дир. бг припомня, че рано тази сутрин ТИР с турска регистрация удари отзад автобус, движещ се по линията Долни Лозен-гара Искър на автомагистрала "Тракия". Сингалът за инцидента е подаден малко след 7:20 часа тази сутрин, съобщават от МВР.

Автобус №7 на столичния градски транспорт се е обърнал в канавката на третия километър на "Тракия" в посока София. 14 са пострадалите при пътния инцидент.

Движението по магистралата бе затруднено

Снимка: Булфото

Двама от пътниците са пострадали тежко - мъж на 60 години, който е с черепно-мозъчна травма и гръдна травма, както и жена на 54 години. Двамата са с опасност за живота. 7 от пострадалите са транспортирани в "Св. Анна", сред тях има пациенти с фрактури, други са откарани в "Пирогов".

В момента на катастрофата повечето от пътниците са били заспали и са се събудили от силния удар. А представител на фирмата превозвач заяви, че ТИР-ът е ударил автобуса отстрани.

Извадиха от канавката автобуса, който бе пометен от турски ТИР на "Тракия"

Снимка: Булфото

Шофьорът на камиона е турски гражданин, той не е ранен тежко. По-късно през деня автобусът беше изкаран с кран от канавката, а камионът - изтеглен. Движението вече се извършва във всички ленти.