Сигнал за пътен инцидент е подаден малко след 7.20 часа тази сутрин. По първоначални данни на АМ "Тракия", 3 км, в посока София, ТИР е ударил отзад автобус, по линията Лозен - София. Камионът е изпреварвал автобуса. След удара автобусът се е преобърнал.

Според данните до момента двама са с по-тежки наранявания, съобщиха от МВР. Единият от тях го транспортират към "Пирогов". Други десет души са по-леко ранени. Те са получили медицинска помощ на място. По-късно бе уточнено, че 60-годишен мъж е хоспитализиран с травма на главата в болница "Света Анна" в столицата. Две жени са постъпили в "Пирогов" с наранявания на долните крайници. 4-годишно дете е без наранявания, но е със силна уплаха и затова ще бъде хоспитализирано.

25 души са пътували в градския автобус, който се е движел по линия №7 от Долни Лозен към Гара Искър. Шофьорът, предизвикал катастрофата, е турски гражданин. Движението е ограничено, регулира се от пътни полицаи. Екипи на "Пътна помощ" и на полицията се опитват да изкарат 17-тонния тир от магистралата, така че да не затруднява движението в платното към столицата. По данни от пътна полиция, временно движението ще бъде отбивано през Лозен.