Шофьорът, който вчера блъсна пешеходец и няколко коли във Варна, е бил под въздействие на алкохол и наркотици. Това са установили по-късно през деня в болница "Света Анна", съобщи инспектор Петко Камбуров, началник на КАТ-Варна.


Той допълни, че на шофьора са му направени кръвни изследвания за алкохол и наркотици, които ще излязат днес. От болницата му е поставена диагноза - Алкохолно и наркотично опиянение.

Вчера мъжът блъсна пешеходец и два автомобила, след което опита да избяга от местопроизшествието и удари още 6 леки коли, преди да бъде задържан.

Сигналът за ПТП -то е подаден в 13:25 на 112, към мястото са насочени сили на пътна полиция, на специализираните полицейски сили и на районно управление - Варна.

"На 1 юни му е взета книжката заради неплатени глоби. Той има 20 акта и 10 глоби с фиш. Преди това също му е отнемана книжката заради изчерпани контролни точки, но е възстановил правата си през 2016 година, добави инспектор Камбуров. - Колата не се води на името на водача, а на жена, с която мъжът живее на семейни начала."