Грозни сцени от кръстовище в Бургас предизвикаха възмущение в социалните мрежи. На видеото ясно се вижда, че автомобилът за малко не удря млад мъж на място, където пешеходната пътека липсва. Разменят си реплики, след които шофьорът скача и налита на бой, от колата излиза и майка му и се включва в сбиването, а младият мъж ги поваля на земята с един удар.

Клипът е заснет от видеорегистратора на автоинструктора Димо Танев. Нито един от участниците не е подал жалба в полицията. Танев е бил с курсист по време на инцидента: "15 минути беше замлъкнал, викам му "Внимавай, защото гледаш какво става, утре ще излезеш на пътя, просто трябва да сме толерантни един към друг", каза за bTV Танев.

По време на инцидента липсва маркировката на пешеходната пътека.

"Пътеката бе маркирана неправилно, изместена с метър-метър и половина от мястото, където трябва да бъде позиционирана. След сигнал коригирахме, беше демаркирана, в крайна сметка след няколко дни я възстановихме", обясни началникът по организацията на движението в морската община Иван Гюлев.

На кръстовището в бургаския комплекс "Изгрев" вече пресичат по-спокойно. Преди седмица подобна агресия имаше и на пешеходна пътека в Созопол. Там шофьор наби майка и 16-годишната й дъщеря, но полицията го арестува светкавично.

Снимка: btv