Коментари - Бой на бургаско кръстовище заради липсваща пешеходна пътека | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Мед ми капе на сърцето като наглите джигити ядат бой.Много хубав пример.

продължението на тротоара е пешеходна пътека дори и да не е нарисувана! какво му е сложното за разбиране? няма ли светофар, пешеходеца е с предимство!

Първо - не го свали с един удар, а с няколко. второ - по-якият определено не искаше да се бие, но дъртака му налетя. трето - накрая младият даже подаде ръка и изправи побойника.

БРЦК

Причината е безнаказаността и липсата на контрол. Виновни са от КАТ. Не вършат работа и за 1 стотинка и само се чудят как да рекетират водачите. Докато не се наказват поне 90% от нарушителите веднага - така ще е !

Не е "грозна сцена", даже е приятно да се гледа как един наглец и нарушител - водачът, беше поставен на място по всички правила на закона от един млад мъж ! Без превишение на пределите на необходимата отбрана. Така трябва да реагираме към наглеците и нарушителите ! Такива мъже ни трябват. Които да защитят закона. Пред него имаше една млада жена - нали и тя има право да пресече в безопасност !

Не е ясно типчето, което пресича на не пешеходна пътека какво му е казал. Така че не трябва да се съди само по картиники!

Каквото и да му е казал, другият няма право да скача на бой! Ако толкова се е обидил, да му отвърне със същото, а не да се сбива. Още повече, че може и бой да яде, както е станало в случая. Хем е виновен, хем налита на бой. Нагъл глупак - получил е каквото е търсил.

Не искам да защитавам или обвинявам никого, но ако намерите цялото видео, ще видите как пешеходецът всъщност си паркира колата, слиза от нея и от вратата на колата си тръгва да пресича директно. В този момент другата кола завива и шофьорът ѝ (този, дето го свалиха на земята) изобщо не очаква другия да тръгне направо през улицата. Пореден случай на всякаква липса на толерантност между хората, гарнирана с недомислици от органите, отговарящи за пътищата.

Stan Stan

Ако това е така, това променя анализа на сцената на точно наобратно. Грубо нарушение е да се паркира на пътеката, на кръстовището. Грубо нарушение е да се навлезе внезапно на кръстовището.

И къде е този клип? Всъщност шофьорът свирка и се кара първо с една жена, която му посочва знака за пешеходна пътека. След нея е и мъжът и с него си разменят реплики. При потегляне перва с ръка стъклото и тогава онзи хуква да се бие. Вижда се, че поне няколко пъти търси контакт, преди да го нокаутират.

Ами ще трябва да го потърсите. Повечето медии орязаха първите секунди от клипа и го показват от момента, в който хората вече са на пешеходната пътека и колата спира точно пред тях. Вероятно са на мнение, че "3-4-5 орязани секунди на никой не вредят". Но ако се гледа пълният клип, може да се поговори и за поведението на пешеходеца. Пак казвам - не съм адвокат на никой, просто е добре да се покаже цялото нещо и да се чуят всички гледни точки.

Евала на пича, бум бам и долу, малко му беше боя на дебелия свиняк.

Просто невероятно колко грешки направи водачът ! Толкова членове от закона потвърждават правото на пешеходеца, а той нито един от тях не е чувал даже. Продължението на тротоарите също е пешеходна пътека, няма значение дали има пътна маркировка или не. Вижда се, че има и знак за пешеходна пътека. Освен това завиващият водач е длъжен да пропусне пешеходците. Пешеходна пътека "зебра" няма в закона от почти 20 г., ясно водачът колко е чел закона. Има просто "пешеходна пътека". Която може да не е маркирана с пътна маркировка и пак си е пешеходна пътека, пешеходците имат предимство. Пешеходецът си вървеше съвсем законно, без да се бави, без да е навлязъл внезапно, без да се е отклонил от пътеката, по всички правила. Точно където трябва. Само не биваше да чука по стъклото на колата, това е агресия. Дребна, но много дразнеща. И най-голямата глупост на шофьора - нападна мъж, който с много го превъзхождаше по физически данни - години, маса, ръст, дължина на крайниците, мускулатура. Абсолютно тъпа преценка на съперника преди боя. Повече от очевидно беше - спортувал и спортуващ още човек. И започна да го блъска - нападение е. Младият висок мъж беше в състояние на неизбежна отбрана И не превиши пределите. Отблъсна поне 4 сближавания, докато нанесе и той удар. Не много силен, нямаше нокаут, но прекрати решително неправомерното поведение на нападателя. След като нападателят падна, не го докосна даже с ръка, не го довърши, както заслужаваше. Отиде да помага на случайно леко пострадалата жена, която пък защо се намеси, ии тя не знае, изглежда цялото семейство е агресивно. Всичко беше по закона. Така тряба да се слагат на място водачи, които хем не знаят правилника, хем са агресивни. Друг път ще пропускат пешеходците и ще се държат с уважение към непознати мъже. Също е добре да пообиколят малко съдилищата, докато четата колко члена от НК са нарушили ще попрочетата и ЗДП, ще им бъде от полза !

Само с финала не съм съгласен - ще продължи както си знае свинчугата, само друг път ще внимава на кого се прави на страшен.

Ами да се надяваме, че в един момент с тази грешна преценка ще му уври тъпата кратуна или поне ще бъде нацепена...

NA

Причината за тази агресия е ситуацията в страната! Липсата на пари, сигурност, опростачване..... Тази страна отива от лошо към невъзможно! Трябва нещо да се промени! СКоро! Бързо! Не може така повече!

Stan Stan

Съгласен съм с вас ! Добавете и влиянието на пропагандата (като това и стотици други "съобщения"), които настройват хората един против друг.

NA

Ooo да! Много точна забележка!

Най-голЕмият смЕх е, че ако шофьорчето подаде жалба, ще погнат младежа. Защото нашата милиция гледа само кой е подал първи жалбата и въобще не и се занимава с разследване. Затова и подобни случки само зачестяват.

Stan Stan

Няма такова нещо, по-добре младежът да съди водача. Ще го осъди. Има свидетели, има записи. Беше нападнат от двама души - шофьора и жената. Жената не може да го удари и да го свали, но докато я пази нея другият може много лошо да го удари. Срещу двама тежко се играе, нищо че единият е жена.

За тая случка шофьорът и майката ,ако са в Германия солидна глоба ,може и затвор.Пешеходецът на пешеходна пътека е винаги с предимство..На това му казват дискриминация.А тук шофьорите ,не стига ,че не спазват правилата ,а и бият пешеходците.

Приматът винаги реагира с агресия.

Проблемът с маркировките на пешеходни пътеки го има навсякъде. Аз съм от Варна и тук проблемът е малко по-различен: на доста места маркировките не се подновяват, изтъркват се, има такива които буквално са почти изчезнали. И ако шофьорът не помни по памет, как да спре на пешеходната пътека, като тя с въображение едвам едвам се вижда?! А това е елементарно нещо за поддръжка от страна на общините - да се маркират правилно пешеходните пътеки, защото такива неща много засилват напрежението между пешеходци и шофьори. Да не говорим, че е предпоставка за инциденти. И другият проблем е, че всички са страшно много изнервени. Все по-често се вижда как липсва всякаква толеранстност и съобразителност. Всеки търси проблем под кол и въже само и само да има причина да се разправя и да налита на бой. То е ясно, че заради условията в които живеем, всеки има причини бол да е изнервен и нещастен ... но една шепа хора останахме. Държавата няма да се погрижи за нас, ама поне ние да сме по-добри един към друг.

Stan Stan

Няма никакво значение дали се е изтъркала пътеката или не. Нали кръстовището не се е изтъркало, вижда се !? Продължението на тротоара на кръстовищата е пешеходна пътека, прочетете закона. Може и грам боя да няма - пак е пътека. И завиващите водачи са длъжни да пропуснат пешеходците, няма значение дали някога изобщо е имало пътна маркировка и в какво състояние е ! Ето какво пише в закона: Чл. 119. (1) ..... (4) (Нова - ДВ, бр. 51 от 2007 г., доп. - ДВ, бр. 54 от 2010 г.) Водачите на завиващите нерелсови пътни превозни средства са длъжни да пропуснат пешеходците. Вече от 11 години е това правило, а някои още не са чули, че го има ! Няма никакво значение дали има пътна маркировка - зебри, линии, картинки, светофари. Трябва да се пропуснат пешеходците ! Ето тука също: 54. (нова - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) "Пешеходна пътека" е част от платното за движение, очертана или не с пътна маркировка и сигнализирана с пътни знаци, предназначена за преминаване на пешеходци. На кръстовищата пешеходни пътеки са продълженията на тротоарите и банкетите върху платното за движение

Има много пешеходни пътеки, които не са на кръстовище. Естествено, че има значение дали са изтъркани или не. Аз говорех именно за тези пешеходни пътеки. Които не са по подразбиране там.

Този в колата е пълен комплексар, но са му избили комплексите барабар със зъбите! Добре бе, пешеходецът пресякъл неправилно - случва се, от горе ли искаш да му минеш? Ако изчакаш 30 секунди и ще свърши света ли? Стой си в колата, изчакай и продължи. Ако бе дете скочило на пътя пак ли щеше да излизаш да го биеш?

NA

О, със сигурност и дете ще ошамари! Щом посяга на възрастен, какво остава на дете...

Много са нередностите в к-с"Изгрев"де да беше само това.Това говори за компетентността на кмета на комплекса ,по некъдърен няма да се намери другаде.

Добре де, влече те да се сбиеш. ОК, такъв си си. Обаче не е ли редно да погледнеш срещу кого налиташ?? Че тоя чичка с тия паласки какви шансове има пред тоя мускулест младеж. Бахти глупака, типичен пример за разминаване между дух и тяло!

Много хора напоследък бъркат дебел със силен, та затова се получават такива недоразумения.

Боколенд в цялата си прелест. Анархия и безумия. Мишките се бият, а цар Плъх си купува острови и имения по света.

много изчистена ситуация. шофьорът е виновен, но слиза да се бие. младежът е две глави над него и с атлетично телосложение, но ниският примат с огромното шкембе е смел-иска да се бие. и най-хубавото, на сцената излиза и приматката, която го е възпитала именно такъв! бабишкерата също е смела, все пак именно тя е възпитала такъв смел хулиган....но уви за тях, понякога има и справедливост. търпението на младежа се изчерпва и двете отрепки си намират, каквото са си търсили. не е добре да се удря жена, не е добре да се удря възрастен човек, ноооо….тази заслужава поне някаква "награда", че е отгледала такова нещо...

Ти си невероятен аналист ... Същия като в нашата Съдебна система предполагам ... Нищо не си разбрал ... Лелката е майка на младежа, двамата слизат като паркират "джипа" точно там където трябва да почва пешеходната пътека, самото начало липсва на доста от кадрите по медиите. Младежът де факто удари майка си, или каквато му се пада там, по невнимание естествено ... Вербално и двамата се почнаха, но саморазправата почна с удара на младежа по колата. Иначе за самото начало си прав, този в колата трябва да изчака, но той спря все пак ... Естествено, моментално се размениха реплики и каруцата отиде в реката ...

И после се страхуваме от емигранти. Ние сами ще се изтрепем.

Министър Радев каза, че всичко е наред. Мутрата му каза конгречулейшънс. Какво искате повече???

Така е в мутренската държава на тиквата. Пътеката е рисувана с водни боички, но парите са взети.

Дир, не отразявате правилно събитията, значи;)) Боят беше преди седмица - защото пешеходната пътека на това кръстовище не беше възстановена - ами като ги рисуват с акварели, те се изтриват;)) Та след боя пак я изрисуваха и то -о, чудо - само за седмица;) Дано тази изтрае по-дълго, че нещо "много вали напоследък и нанася непоправими щети на градската инфраструктура")

Тц, личи си как е заличена с черна боя, понеже е свършвала в място за паркиране ... Сега защо така, е, питай невероятните ни инженери на пътища ... Тоя с джипа, който всъщност се кара с преминаващия шофьор, спира отстрани точно там, където излиза пътеката, която е заличена. Де факто според него хем е в правото си на пътека, хем е паркирал на нея, което е нарушение ... Както и да е, другият спря, почват реплики и след като продължава колата, младежът я удря и тогава почва същинската разправия ... От нищо нещо де факто ... Движещият се автомобил би трябвало да сметне, че на подобно кръстовище трябва да има пътека, въпреки, че не е маркирана в момента, а и личи боядисването, явно има ремонти някъкви. Пътеките са продължение на тротоара ... Когато хората са изнервени от 1000 глупости, лесно се стига до такъв финал, без да има изобщо причина да почват дори ...

Типично за Дивият Изток - Булгаристан.

всекидневно трябва да съобщават,че на червен светофар не се преминава,на пешеходна пътека имат предимство пешеходците като показват и знаците,защото много шофьори са неграмотни,но както разпознават номинала на банкнотите,така и ще запомнят картинките на знаците.

sonibvc@gmail.com

На нас българите не ни липсва знание. Липсва ни самоуважение.

Майко мила! И в джунглата са по-толерантни.

маймуна като подкара кола кара докато се блъсне

малко им е боя на такива... дори и без пътека, водача е длъжен да осигури преминаването на пешеходците които са вече на пътното платно и пресичат. освен разправията толупа скача от колата и налита на бой..и майка му се нахвърля... що за хора ..хем виновни, хем ще бият пешеходеца...

Малко в повече им идва тестостерона лятото на бургаските гларуси. И в крайна сметка какво се получава- двама съграждани се бият, а общината виновна. Това е и целта на управляващите - да ни настройва един друг за да могат необезпокоявано да си правят далаверите докато се трепем един друг. Трябва агресията да се насочи в правилната посока - пред парламента.

..ъхъ, все друг ни е виновен за простотията! Ту международното положение, то марсианците..

Високата степен на употреба на сила и саморазправа при разрешаването на най-елементарни битови и всекидневни проблеми е съвсем явен признак за това, че представляваме едно много примитивно, изостанало и варварско общество, в което законите нямат значение, а самоконтролът на практика липсва. Европа ли? По манталитет и социално поведение мястото на българите е по-скоро в най-затънтените краища на Азия.

видно от разказа и от снимката, шофьорът, възпитан по времето на развития социализъм, е налетял на бой, след което си го е получил.

По време на социализма такива инциденти НЯМАШЕ. Всичката тази простотия по улици и шосета е плод на "демокрацията", на капитализма и на такива "демократи" като теб, които са расли по време на "прехода"!

А НЕ ТАКА ДО ТУК НИ ДОКАРА БЕЗДЕЙСТВАЩИТЕ ИНСТИТУЦИИ КОИТО САМО ВЗЕМАТ ЕДНИ ПАРИ ПА МАЙМУНИТЕ ДА СЕ ОПРАВЯТ КАКТО МОГАТ.

Няма спасение от мойте юмруци яко че ви косим, софийски боклуци чувам йордечки, роня мамули носим на босо вехти цървули. Сърце ми в полето душа по земята де че ми бегаш я съм съдбата Умо ми у пришка език във юмрука мама ти .... ела ми тука!

Пич, освен някоя и друга рима, нищо смислено не си написал. А и ти си толкова ербаб, само докато срещнещ някой по-ербаб от теб. ЗАсрами се малко...

Цитирал е текста на песен и при това съвсем на място... Просто такава е действителноста...

В Бургас, ако не си с Адидас, бой не се брои!

По колко пъти ще качвате по една и съща новина ?

А къде е главата на бабишкерата от снимката?

54. (нова - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) "Пешеходна пътека" е част от платното за движение, очертана или не с пътна маркировка и сигнализирана с пътни знаци, предназначена за преминаване на пешеходци. На кръстовищата пешеходни пътеки са продълженията на тротоарите и банкетите върху платното за движение.

Блъснал човека, надървил се, слязал и го набили. Каквото си е търсил такова си е намерил. :)

За сетен път се убеждавам, че само тъпи и прости хора решават спорове прилагайки "юмручното право". Не съм гледал видеото (а и да съм каква полза). От новината се разбира, че липсва пешеходна пътека на мястото. При наличието на човек на платното, всеки нормално мислещ следва да спре и да го пропусне да мине. Няма да се забави кой знае колко. Но ето точно на това място избива простотията на българина: започва разправия кой е по-прав. И понеже няма достатъчно аргументи, юмруците влизат в действие (та даже и майката на шофьора се включва в боя). А и пешеходецът не е по стока. Изобщо мили родни картинки, много колоритно нарисувани от нашенски комплексари.

да беше се постарал да го видиш, преди да ни учиш на акъл

Най-вероятно си от тези, които не приемат акъл изобщо, независимо кой по какъв повод и по какъв начин го дава. А и аз не давам акъл, само констатирам. Явно Вие и някои други в този форум и навяскъде из дир-а се отъждествявате с такива герои и техните първобитни реакции. Пак само ктонстатация, нищо лично.

що за реакция очакваш, ако някой изкочи от кола и ти се нахвърли с юмруци? ще имаш ли време да го убеждаваш с думи, че юмручното право не хуманно и цивилизовано като избор?

Явно няма място за разумен спор. Разминаваме се 100% във вижданията. Е, сигурна няма да се оставя да ям бой, но преди това най-вероятно ще се опитам да избегна тази ситуация с адекватни реакции, ако шофирам. Явно примитивното мислене е станало стандарт в БГ и когато се опитваш да се държиш рационално (бих казал културно, но явно "културно" е твърде изтънчено и изисккано за тази географска ширина), все се намира някой, който да приложи примитивизма си в действие.

продълженията на тротоара /мислените/ по платното за движение се считат за пешеходна пътека, дори да не е маркирана, също и на кръстовища. освен това на кръстовища колите трябва да изчакат пешеходците, дори да не е маркирана пешеходната пътека. Масово не се познава или признават тези правила.

Не е зле Вие лично , да си опресните знанията по ЗДП... Всяко продължение на тротоара по платното е пешеходна пътека, но не тип "Зебра"!!! На тези обикновенни пешеходни пътеки, пешеходците имат предимство само пред завиващи нерелсови пътни превозни средства!!! Пешеходните пътеки тип "Забра, обаче са по особенни случаи. Те трябва да бъдат обозначени с надлежната им пътна маркировка и пътен знак. Между другото дори обозначенията на обикновенната и "Зебра"-та са коренно различни!!!!

petkov_, върни си книжката в КАТ! Забра е тип маркировка, а пешеходната пътека си е такава навсякъде.

На кръстовище, всяко продължение на тротоара е пешеходна пътека, независимо дали има маркировка или не! Шофьорите трябва отвреме-навреме да си подновяват знанията по ЗДП.

по едно и също време сме писали колега!

Да, но е важно каква е пътеката. Само ако е "зебра" пешеходецът е с предимство.

Няма вече такова понятие колега, опресни си знанията.

Yann

Шофьора на автомобила слиза да се разправя и налита на бой. Че и майка му с него. Да не се учудва, че си е намерил майстора.