За трагичния инцидент с разбилия се в Северна Македония самолет, в който загинаха бизнесменът Георги Бошнаков и семейството му, вече е информиран министър-председателят на България Бойко Борисов, съобщиха от МВнР. Той е издал съответните разпоредби на министъра на вътрешните работи Младен Маринов, който от своя страна е в контакт с министъра на вътрешните работи на Република Северна Македония.​

Посланикът ни в Северна Македония Ангел Ангелов заяви, че е създаден кризисен център в посолството ни в Скопие. По негова информация, македонските спасителни екипи ще се опитат да стигнат до останките на самолета рано тази сутрин.

Българското Министерство на вътрешните работи е предложило на МВР на Северна Македония да изпратим хеликоптер, който да облети планината Якубица за издирване на падналия самолет. Чесната е паднала на над 2000 м надморска височина.

Пилотът е притежавал български лиценз за правоспособност. Това каза за Нова тв директорът на Главна дирекция "Гражданска въздухоплавателна администрация" Станимир Лешев.

"На всички малки самолети и най-малкото подухване оказва влияние. Може би това е причината, но към момента все още нищо не можем да кажем. Цялото досие ще бъде прегледано утре", каза той.

Ръководителят на специалното звено за разследване на авиационни събития Христо Христов ще се включи в разследването на трагедията. Той обясни, че при подобни инциденти се разследва подготовката на пилота, метеорологичната обстановка, техническата изправност на самолета и здравословното състояние.

"Според информацията, която имам, времето е било много неподходящо за този полет. Той е по правата на визуалните полети, което е създало проблем за заобикаляне на облачна маса и това е довело до събитието. Самолетите от този клас нямат черни кутии", каза още Христов.