Семейство българи  - майка, баща и две деца, загина, след като самолет "Чесна" П210Н , с който пътували от Охрид за София, изчезна от радарите в 17.16 българско време.

Открити са отломките от падналата машина. Няма оцелели.

49-годишният Георги Бошнаков и семейството му са загиналите при падането на самолет "Чесна" П210Н на 80 км от Скопие, съобщиха от Гражданската въздухоплавателна администрация, цитирани от "24 часа". Македонските власти потвърдиха, че загиналите са Георги Бошнаков, съпругата му Калина и двете им дъщери - Гергана и Биляна на 14 и на 18 години.

Самолетът е летял от Охрид за София. От македонските въздухоплавателни власти са съобщили на българските си колеги, че при опита на чесната за влизане в българското въздушно пространство, заради лоши метеорологични условия, пилотът е направил завой и е искал да кацне в Скопие, но нещо е станало и самолетът е паднал.

Пилотът е очаквал да кацне у нас около 18:50. Той е казал, че заобикаля облаци, но след това връзка се е изгубила. Последното съобщение от него е било за силна турболенция.

Машината се е разбила край Солунска глава - най-високия връх на планината Якубица в централната част на Северна Македония. Сред планинарите е известен с името Пъпа на Македония.

В издирването на останките от машината се включиха два полицейски хеликоптера.

Ръководителят на специалното звено за разследване на авиационни събития Христо Христов каза, че падналият самолет е с немска регистрация, собственост на българина Георги Бошнаков. Самолетът е имал противообледенителна система и радар за буреносни облаци. 

Според ГВА е възможно бреветът на чесната да е български, тоест да се е обучавал у нас, но това ще бъде проверено утре.

Посланикът ни в Северна Македония Ангел Ангелов заяви, че е създаден кризисен център в посолството ни в Скопие. По негова информация, македонските спасителни екипи ще се опитат да стигнат до останките на самолета утре сутринта.