Случаят, при който родители нападнаха охранител на училище "Св. св. Кирил и Методий" в Димитровград днес бе коментиран и от потърпевшият охранител. Преди дни конфликтът избухна заради недопускане на родителите до децата си по време на час, а вече има и развитие -съдът ги глоби по указа за борба с дребното хулиганство, съобщи Нова телевизия.

В училището в димитровградския квартал "Черноконево" учат предимно деца от съседните махали. Малко след началото на часовете преди няколко дни в училището пристигат родителите на един от учениците и искат да му занесат сандвичи. Посреща ги охранителят Александър Джукелов, който им казва, че трябва да изчакат да свърши часа. Майката обаче все пак тръгва към стаята.

"Часът беше напреднал, някъде към двадесетата минута. При това положение, според наредбата, подписана от министъра на образованието, не може да се нарушава учебният процес и хора не се допускат", обяснява охранителят.

По думите му той е предложил на родителите да седнат и да изчакат, както и друг път били правили. 

"Предупредих ги да не влизат. Преградих пътя на жената. Тя започна да крещи нещо и оттам се започна - бях буквално нападнат в гръб. Всичко трая около 2-3 минути. С помощта на хора от поддръжката успяхме да ги избутаме навън и се обадихме в полицията", каза още Джукелов.

Относно размяната на удари между охранителя и бащата, Джукелов коментира: "Да, имаше нещо такова, защото бях нападнат и трябваше да се защитавам. Жената ме драскаше по лицето, мъжът се опитваше да ме удря. Бях на земята и се опитвах да се защитя, без да употребявам оръжие".

По обвиненията, че е удрял децата, той заяви, че съществува само една жалба за инцидент, който се е случил в автобуса.

"Синът на въпросният господин се държеше много вулгарно, псуваше и риташе едно от момичетата. По време на пътуването с автобуса бяхме аз и една отговорна учителка. Не успяхме да овладеем положението. Аз отидох, просто го хванах за раменете и му казах, че трябва да седне и че това не може да продължава", коментира охранителят на училището.

"Нашата работа е да осигурим нормални условия за нормален учебен процес. Успяваме, но донякъде - много е трудно и усилията, които полагаме са огромни", каза директорът на ОУ "Св. св. Кирил и Методий" в Димитровград Милко Милков.

По думите му в училището е имало и по-драстични случаи на агресия, но все пак ръководството успява да се справя с тях.