Майка и баща са нападнали охранител в училище „Св. св. Кирил и Методий“ в димитровградския квартал „Черноконево“. Инцидентът е станал в края на миналата седмица, съобщи "Хасково Инфо".

Родителите имат деца в първи и шести клас в училището и искали да ги видят по време на час. Охранителят обаче им казал, че това е забранено и те се нахвърлили с ругатни върху него, като бащата го ударил. За да се защити охранителят използвал спрей и извикал полицията. Униформените пристигнали бързо и веднага потушили напрежението.

Двамата родители са осъдени по Указа за борба с дребното хулиганство, като са глобени с 200 и 150 лв.

Директорът на училището Милко Милков разказа, че конфликтът започнал десетина дни по-рано, когато по-големият ученик в семейството от квартал „Вулкан“ се спречкал с момиче в училищния автобус. Тогава охранителят се намесил и накарал буйния ученик да си седне на мястото. Родителите още тогава се ядосали на гарда. Милков допълни, че ученикът е в 6 клас, но е повтарял, като има и две предупреждения заради буйния си нрав.

Директорът е категоричен, че охранителят си е свършил работата и този случай трябва да е пример за обществото, че не може да се посяга на охранител или учител.