Ремонт на автомобил с газова горелка е предизвикал големия пожар в промишлената сграда в индустриалната зона на Бургас. Нанесените са материални щети в особено големи размери, съобщават от Областната дирекция на МВР в крайморския град.

В петък около 19:00 ч. е получен сигнал за пожар на ул. "Крайезерна" №79. Установено е, че гори хале от сандвич-панели, в което се помещават множество подобекти.

Огънят е потушен от 7 екипа на Пожарната в Бургас. Установени и разпитани са част от наемателите на обгорелите помещения, а именно: 39-годишен мъж от Созопол, 42-годишен бургазлия и друг 44-годишен бургазлия.

Констатирано е, че пожарът възникнал от сервиз за автомобили, стопанисван от мъжа от Созопол, където 42-годишният бургазлия правил ремонт на личния си автомобил. При използване на газова горелка се възпламенил флакон с дълбокопроникваща смазка, който избухнал и възпламенил сандвич-панелите, изграждащи халето.

Пожарът обхванал цялата сграда, помещенията и намиращите се в тях вещи напълно изгорели. Няма хора с тежки наранявания в следствие на пожара.

Нанесените са материални щети в особено големи размери. Точната им стойност е в процес на установяване.

По-късно се разбра, че халето с автосервизи, което изгоря, е било без пожарообезопасителна и пожароизвестителна система. Това казаха наемателите на помещения там, цитирани от БНР.