13-годишното момче, което бе блъснато от бързия влак Варна-Русе и загина на място, не е чуло идващата композиция заради шум от ремонтни работи на пътя в съседство, съобщи "Русе медия".

Сигналът за инцидента, който е станал в участъка между гарите Русе и Русе-разпределителна недалеч от блок "Шабла", е подаден в 13.35 ч. 

Момчето се прибирало от училище заедно с приятели. По първоначална информация децата са възпитаници на Средното училище по европейски езици. Децата са пресичали жп линията на нерегламентирано място до Товарна гара. Заради шума от ремонтните работи на пътя в съседство те не са чули звуковия сигнал, подаден от приближаващия бърз влак от Варна за Русе, който е отивал към Гара Разпределителна.

От БДЖ съобщиха, че машинистът забелязал момчето да стои до железния път и подал многократен звуков сигнал. Момиче от компанията се е спасило по чудо, тъй като успяло да се отдръпне навреме.

На мястото на инцидента има полиция. Извършва се оглед. Движението на влаковете е спряно. Хора, станали свидетели на инцидента, коментираха, че мястото е опасно, но често използвано. Според русенци, това е най-прекият път от училището към квартал "Родина".

На мястото, където са пресичали децата, има забранителна табела

Снимка: You Tube

"Само на 150 метра от тук има охраняем жп прелез. Там си се пресича без проблем. А тук минават и деца, и възрастни", заяви един от работниците, извършващи ремонт на близката улица.