13-годишно дете загина на място, след като бе блъснато от пътнически влак в Русе, съобщиха от БДЖ.

Сигналът за инцидента, който е станал в участъка между гарите Русе и Русе-разпределителна недалеч от блок "Шабла", е подаден в 13.35 ч. 

При преминаването на композицията, пътуваща от Варна до крайдунавския град, машинистът забелязал момчето да стои до железния път и подал многократен звуков сигнал. Въпреки това детето не се е отместило от железния път.  

Пристигналите на място екипи на Спешна помощ и полицията само са констатирали смъртта на детето.

Движението на влаковете в района е преустановено поради извършване на следствени действия. До тяхното приключване е организиран превоз с автобуси за пътниците от преминаващите през участъка пътнически влакове. 

През февруари м.г. 18-годишната Гергана Гегова от Благоевград бе блъсната от влак на жп прелеза в благоевградския жк "Струмско". Ученичката тръгнала да пресича влаковите линии, въпреки че бариерите са били спуснати и са били включени светлинната и звукова сигнализации. Гергана обаче не е забелязала предупредителните знаци, че идва влак, тъй като е говорела по телефона с майка си. След една седмица в кома момичето издъхна в столичната Александровска болница.