Пожар е избухнал днес малко преди обяд в почивен комплекс в парк "Росенец" в залива Отманли край Бургас. По първоначална информация става дума за лятната резиденция, в която почива почетният председател на ДПС Ахмед Доган.

От пресцентъра на полицията уточниха, че сигналът за инцидента е получен в 11,40 часа. Съобщено било за силно задимяване във вилен имот, разположен до бившата хижа на "Траснвагон" в парка. Не се потвърждава информацията в някои медии, че огънят е лумнал именно в курортната база на вагоностроителния завод.

Пламъците тръгнали от подпокривната инсталация на сградата, покривът се е подпалил и огънят обхванал около 50 кв. метра. По първоначална информация пожарът е започнал заради късо съединение. Причините тепърва ще се установяват, пише местният сайт "Флагман". 

Няколко екипа огнеборци са изпратени на място. Пламъците все още не са овладени, съобщиха пред bTV от пожарната в Бургас. Всички, намиращи се в комплекса, са били евакуирани и опасност за живота им няма.

Снимка: БНТ

На място има три противопожарни автомобила и служители на полицията, а частни охранители пазят района, съобщи БНТ.

Снимка: БНТ

Комплексът, известен като "летните сараи" на Доган, който се намира на около 20 км от Бургас, е един от най-охраняваните по Южното Черноморие и достъпът до него е възможен само по море. По информация на "24 часа" самият бивш лидер на ДПС в момента е там и е засегната новата му къща, построена за този сезон.

(Очаквайте подробности)