Навъх Рождество Христово поругаха гроба на убитите Дарина Министерска и дъщеричката й Никол. Това съобщи във Фейсбук почернената майка и баба на двете жертви - Ваня Министерска.

"Весели празници! А дали ще са весели след това което заварихме? София, гробищен парк Бакърена фабрика, м.62. Извикахме охраната, която общо взето каза, че нищо не може да направи, нищо не зависи от тях. Представител на администрацията също идва, като "съвета" беше подайте жалба до директора на Гробищни паркове София, ама след празниците. Два пъти звънях на 112 и двата пъти отказаха съдействие, не могат да изпратят полиция, защото за сигурността на парка отговаря охраната от общинска охранителна фирма Егида. Явно и това ще е от случаите, които влизат във високият процент разкриваемост на МВР на престъпленията, ама то ясно, отказ от съдействие, разкрит случай, пито платено! ТАКА ЛИ Г-Н МИНИСТЪР НА МВР ПАЗИТЕ ОБЩЕСТВОТО ОТ ПРЕСТЪПНОСТ? Параграф 22, нищо ново в България, прехвърляне на отговорност до безкрай! Хайде някой вещ в областта на разследването да ми каже как се разследва кражба без дори да се види мястото? Та питам аз, това частни гробища ли са? Кой ще поеме отговорност ако дойдем утре и плочата я няма? И от кой да поискаме помощ и съдействие, от арменският поп ли? Защото в тази страна явно няма нито охрана, нито полиция, нито пък някой да си свърши работата за която получава пари!", написа покрусената Ваня Министерска.

Делото за насилствената смърт на Дарина и Никол продължава на 14 януари в Софийския градски съд. Подсъдим за двойното убийство е приятелят на Дарина и баща на Никол - Викторио Александров.