41-годишният Цветелин Цеков, който в продължение на часове държа като заложници бившата си приятелка и майка й в благоевградското село Вълково, се е самоубил в следствения арест, съобщиха от пресцентъра на Министерство на правосъдието.

Днес в 15.40 ч. при извършване на рутинна проверка в ареста в Благоевград е установено, че задържаният Цветелин Цеков се е обесил с връзка от маратонка, завързана за решетката на прозореца. Той е бил настанен с друг задържан под стража, който по време на инцидента е бил извън ареста - на дело в Окръжния съд в Благоевград.

Извикана е Спешна помощ, но медиците само са констатирали смъртта на Цеков.

От Министерството на правосъдието допълват, че проверката до момента е установила, че тази сутрин по време на свиждане Цветелин Цеков е получил чифт маратонки, като служителят, отговарящ за багажа, е извършил нарушение - допуснал е маратонките с връзки на тях.

Обособен е временен пост и е извикана дежурно-оперативна група от Областната дирекция на МВР, като тялото е транспортирано за аутопсия.

Със заповед на началника на Областната служба за изпълнение на наказанията в Благоевград е назначена проверка по случая.

41-годишният Цветелин Цеков бе задържан, след като във вторник пристигна въоръжен с два пистолета и нож в ромската махала на благоевградското село Вълково и държа като заложници бившата си приятелка и майка й в продължение на часове, а преди това простреля бащата. Мъжът предаваше случващото се на живо във Фейсбук. Криминално проявеният похитител се предаде сам, благодарение на намесата на психолози. Двете жени са в добро общо състояние. Простреляният мъж обаче е с опасност за живота.

По-късно от прокуратурата съобщиха, че Цеков се е лекувал в психиатрично заведение. Той обаче бе привлечен като обвиняем за извършени четири престъпления - опит за умишлено убийство, лишаване от свобода в условията на домашно насилие, закана с убийство в условията на домашно насилие и за хулиганство.