Сигнал за бомба в столичния мол "Парадайз" е подаден тази вечер около 19:15 часа съобщиха от МВР. Веднага е започнала евакуация на намиращите се в търговския център посетители и персонал, а само час по-късно телефонните терористи бяха заловени.

Полицията е направила коридор, за да може колите от подземния паркинг да се изтеглят и да няма навотарване на движението в района на булевард "Черни връх".

Движението в района е затруднено, допълва Нова тв. Стотици клиенти на търговския комплекс не успяха да вземат автомобилите си от паркингите и изчакват навън сигналът да бъде проверен. Това допълнително затруднява движението заради множеството хора.

Малко по-късно стана ясно, че за случая има задържани двама мъже в Плевенско, които са подали фалшив сигнал на телефон 112.

"Тази вечер, около 19.15 часа, на телефона за спешни повиквания 112 мъжки глас съобщил за взривно устройство в търговски център на столичния бул. "Черни връх". Незабавно са предприети действия по процедура за проверка. Към момента не е открито нищо притеснително.

Междувременно е създадена организация за изясняване на случая и установяване на подателя на злоумишления сигнал. След като мобилният телефон, от който е направено обаждането, е локализиран на територията на плевенско село, служители на ОДМВР - Плевен задържали двама мъже. Признали са за деянието. С полицейска заповед те ще останат в ареста за срок до 24 часа. Иззети са мобилно устройство и СИМ карта. Работата по случая продължава", съобщиха от МВР.