"Нашият приятел Саша Андреев, който беше ранен от осколки, водейки част от екипа ни за хуманитарна помощ, почина!", съобщи във Фейсбук Стоян Славчев.

Екип доброволците на "Капачки за бъдеще" беше в Украйна, за да предостави хуманитарна помощ от България. Раненият бе водач на групата и приет в болница в Харков.

"Нека имаме в молитвите си неговите близки: съпруга Ирина, син Руслан, дъщери Дарина и Диана, както и внучката Сара! Благодаря на Бога за времето, прекарано заедно и примера му на посветено служение! Всички ние тъжим за поредния отнет живот в тази брутална война! Саша, до Възкресението!", пише още Славчев.

На 20 януари основателят на "Капачки за бъдеще" Лазар Радков съобщи, че докато превозват хуманитарна помощ в Украйна, бусът им е ударен с минохвъргачка.

"Мината падна и детонира някъде 2-3 метра пред и леко вляво пред буса. Шофьорът получи два шрапнела в лявата половина на торса. Шрапнел счупи лявата ключица на този вдясно от шофьора. Момчето зад мене получи прорезни рани на над десет места по лицето от пръснатото странично стъкло. Аз се сдобих с малко парченце от шрапнел, пробило ветровката и спряно в якето вероятно от презрамката на бронята отдолу", написа тогава Радков.