Почина единият пострадал при трудовата злополука в ТЕЦ "Марица Изток 1", съобщиха от пресцентъра на ТЕЦ "ЕЙ и ЕС Гълъбово". На 30 септември той пострада тежки при инцидент заедно с още един служител от фирма изпълнител. Двамата бяха обгазени и паднаха в шахта, която почиствали. При слизане в нея на единия му прилошало, а на втория, който се опитал да го извади, също. По-тежко пострада 42-годишният работник в централата, който беше в медикаментозна кома.

"Ръководството на "ЕЙ И ЕС България" с дълбоко прискърбие съобщава, че почина нашият колега Теньо Динев. Ръководството изказва своите най-искрени съболезнования на близките на починалия ни колега и изразява своята готовност да продължи да им оказва пълна подкрепа в този толкова тежък момент", се казва още в изявлението по повод трагедията.

Състоянието на служителя от фирмата изпълнител постепенно се подобрява и той вече е преместен от реанимация в болнично отделение.

"Ръководството на "ЕЙ И ЕС България" би искало да изкаже и своята благодарност на медицинските екипи от УМБАЛ "Стоян Киркович" в град Стара Загора за положените грижи за пострадалите ни колеги", допълват от фирмата.

Прокуратурата вече започна разследване на злополуката. То е за причинена телесна повреда на две лица поради незнание или немарливо изпълнение на занятие или на друга правно регламентирана дейност, представляваща източник на повишена опасност.

Централата също прави вътрешна проверка за причините да се стигне до фаталния инцидент.