74-годишен бургазлия блъсна с лекия си автомобил 16-годишна ученичка на пешеходна пътека. Четири часа по-късно негов връстник, седнал зад волана на "Субару Impreza", помете 14-годишно момче и 27-годишна жена, след като не спря на червен светофар, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Бургас.

Сигналът за първия инцидент, който е станал на пешеходната пътека срещу "Тих труд" на ул. "Янко Комитов", е подаден вчера около 11.05 часа.

74-годишният шофьор на "Опел Астра" не спира на зебрата и блъска пресичащото 16-годишно момиче. То е откарано в бургаската болница с контузия на главата, двете колена, десния лакет и десния палец на крака, като след преглед е освободено за домашно лечене. 

Няколко часа по-късно - около 14.56 часа на кръстовището на улици "Стефан Стамболов" и "Дунав", друг 74-годишен водач с лек автомобил "Субару Impreza" не спрял на червен светофар. Мъжът блъска пресичащите на зелено 14-годишно момче и 27-годишна жена.

Ученикът е настанен за лечение в УМБАЛ – Бургас с комоцио, без опасност за живота, а жената е прегледана и освободена за домашно лечение.

Двама души са загинали, а 21 са ранени при станалите 18 тежки пътнотранспортни произшествия в страната през изминалото денонощие, съобщиха от МВР.

В София са регистрирани три тежки и 67 леки ПТП, пострадали са четирима.