Самолет "Eърбъс А321", летящ от остров Крит за Полша е трябвало да кацне аварийно на летището в София, съобщи в неделя следобед полската радиостанция RMF FM. На борда на самолета са се намирали 180 пътници, пише "Монитор".

Машината с регистрация SP-HAW излетяла в 8:37 часа българско време от Ираклио. Час по-късно променила маршрута си и се насочила за кацане в София. В 10:01 минути колесникът докоснал пистата на аерогарата.

Според информацията, с която разполага радиостанцията, в предобедните часове екипажът е предприел аварийно кацане заради технически проблем. На пътниците било обяснено, че става въпрос за пукнато стъкло в пилотската кабина.

"Май проблем в кокпита" - отбеляза се от София в профила си във фейсбук Войтек Цембжински.

Самолетът, който е кацнал аварийно у нас е трябвало веднага след като остави пътниците във Варшава около 12 часа българско време, да натовари следващ курс с туристи за Гърция.

Всички пътуващи със злополучния полет чакат на летището в българската столица да им изпратят друг самолет, с който да се приберат в Полша. Към 4 следобед от компанията организирали за пътниците храна. Очаква се тази вечер да кацне друг самолет, който да прибере пътниците.