Председателят на Управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура" инж. Апостол Минчев, директорът на Областно пътно управление - Ловеч, инж. Георги Грозданов и представители на ОД на МВР - Ловеч, инспектираха участъка от главния път София-Варна в района на ловешкото село Микре, информират от пътната агенция.

Причина за спешната проверка на т.нар. "Отсечка на смъртта" е поредната тежка катастрофа, при която вчера загинаха петима мъже, а един се бори за живот в плевенската болница. За последните 4 години в този участък са станали 115 катастрофи с 18 загинали и 32-ма тежко ранени. С вчерашните жертви, броят на хората, изгубили живота си там е 23-ма.

От АПИ посочват, че по повод зачестилите пътни инциденти е решено в кратък срок да бъде направена инспекция на трасето от експерти по пътна безопасност, в която ще участват и служители на МВР. Участъкът от първокласния път е в добро експлоатационно състояние. В момента се обновява хоризонталната маркировка. Целогодишно отсечката е с интензивно движение и средно на денонощие по нея преминават около 7000 моторни превозни средства. Скоростта на движение е до 90 км/ч. Като мярка за ограничаване на пътните инциденти била обсъдена възможността МВР-Ловеч да изиска допълнителни технически средства за контрол на скоростта - допълнителни мобилни и стационарни камери в участъка.

Агенция "Пътна инфраструктура" апелира шофьорите да спазват правилата за движение, да карат със съобразена скорост, внимателно, разумно и да не предприемат рисково изпреварване.