Лодката с греблата на двамата изчезнали в езерото "Мандра" край Бургас рибари е открита преди минути на брега на водоема, съобщиха от Областната дирекция на МВР в морския град.

Вижте снимки тук

44-годишният Ивелин Тодоров от Средец и 47-годишният Петър Петров от Бургас влезли с надуваемата лодка във водите на "Мандра" около 23 часа в неделя. Нощната операция по издирването на двамата рибари продължи близо три часа. С дрон с термовизионна камера е обследвана площта на езерото, както във водата, така и около бреговете му. В нощното издирване са участвали екипи на общината, Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури и полицията.

Сега лодката им е открита на около 1,5 км. от предполагаемото място, където са влезли във водата Ивелин и Петър. Извършва се оглед на брега, но до момента следи от мъжете не са открити, допълват от бургаската полиция.

Снимка: Facebook/Димитър Николов, кмет на Бургас

В момента издирвателните действия продължават с участието на водолази от  сектор "Спасителни оперативни дейности" при РДПБЗН, ИАРА - Бургас и доброволци с лодки.