Осем души са загинали при масова стрелба край сграда на FedEx в Индианополис, съобщават световните медии. Мъж е открил огън в център за доставки на FedEx Ground при летището в Индианаполис.

Според "Фокс нюз" извършителят е сред жертвите, след като се е прострелял сам. Свидетели, цитирани от телевизията, твърдят, че той е използвал автоматично оръжие.


Полицията в Индианаполис води разследване.

Служителите на полицейското управление в Индианаполис са вдигнати по тревога след сигнал за изстрели малко след 23 часа. Според говорителя на отдела Джина Кук, когато са пристигнали униформените са открили огън по "активен стрелец".

Още снимки вижте тук>>>

След престрелката се смята, че стрелецът се е самоубил. Също така Кук заяви, че служителите не вярват, че има активна заплаха за други хора.

Снимка: БТА/AP

Полицията не потвърди броя на ранените, но заяви, че множество хора са били откарани в болници в целия район.

От FedEx също пуснаха изявление: "Наясно сме с трагичната стрелба в нашия офис, който е близо до летището в Индианаполис. Безопасността е нашият основен приоритет и мислите ни са с всички пострадали. Работим за събиране на повече информация и си сътрудничим с разследващите органи."

По-рано полицията в американския град Сан Антонио, Тексас, също откри огън и уби мъж, който стреля с пистолет пред летището в града.

От българското Министерство на външните работи съобщиха, че няма пострадали българи. Генералното консулство на Република България в Чикаго е в контакт с местните власти и полиция.

При нужда от съдействие българските граждани могат да се обръщат към Генералното консулство на Република България в Чикаго на телефони: +1 312 867 1904; +1 312 752 0661 и на е-mail: Consulate.Chicago@mfa.bg