Окръжният прокурор на София Наталия Николова даде брифинг във връзка с днешния инцидент, при който самолет падна край местността Побит камък. "Става въпрос за произшествие с въздухоплавателно средство, при което, при нарушение на правила, по непредпазливост, е причинена смъртта на 33-годишен мъж", заяви тя.

Николова обясни, че самолетът е двуместен. "Към момента все още тече оглед на местопроизшествието", добави Николова и посочи, че предстои да се проверят документите за полета.

По думите ѝ пилотът е получил в 13:24 часа разрешение за излитане, а малко след това самолетът е паднал.

На въпрос дали това е станало косо, с предната си част надолу , тя обясни, че въздухоплавателното средство е паднало плоско, като е положено на долната си част.

По-рано днес зам.-министърът на транспорта Николай Найденов заяви пред журналисти, че пилотът на самолета е бил без каска, а причина за смъртта е травма на главата.

Полетът е бил тренировъчен, заснеман е на видео, пише БТА. Заместник-министърът заяви, че има няколко версии за инцидента, но към момента не може да се каже дали причината за него е здравословна или техническа. Записът на полета ще бъде предоставен на разследващите.