Малък самолет се разби край летище "Лесново", а пилотът му загина, съобщиха за Dir.bg от Областната дирекция на МВР-София.

Сигналът за инцидента е подаден около 13.30 часа.

Машината -двуместен "Extra 200", който се използва за аеробатика, е паднала малко, след като пилотът, който е бил сам в самолета, е получил разрешение за излитане и се е издигнал в небето.

По първоначална информация мъжът е български гражданин, собственик на самолета и е имал всички необходими документи за полета.

На място са изпратени екипи на полицията. Извършва се оглед, като предстои да се изясняват причините за катастрофата. Няма други загинали или пострадали хора. 

Служебният вицепремиер и министър на транспорта и съобщенията Христо Алексиев разпореди незабавна проверка по повод възникналия днес инцидент с малък самолет тип E200 на 3 км южно от летище Лесново, съобщиха от пресцентъра на министерството.

Снимка: БТА

Сезиран е и Националният борд за разследване на произшествия във въздушния, водния и железопътния транспорт.

Снимка: БТА

Към мястото на инцидента пътува заместник-министър Николай Найденов и председателят на Националния борд за разследване на произшествия във въздушния, водния и железопътния транспорт Христо Христов.

Вицепремиерът Христо Алексиев изказва съболезнования на близките на загиналия пилот.

Снимка: БТА