16-годишен велосипедист от село Манолово загина при сблъсък с лек автомобил, управляван от общинския съветник в Павел баня - Зейнел Селяйдин. Друго момче е настанено с травми и опасност за живота в казанлъшката болница, информира кметът на общината Иса Бесоолу, цитиран от местния сайт kazanlak.com.

Трагичният инцидент е станал около 21,25 часа снощи, на около 200 метра по шосето от село Александрово към Подбалканския път. 32-годишният водач на лекия автомобил е застигнал и блъснал последователно движещи се пред него в същата посока велосипеди, управлявани от две момчета, и каруца с кон, карана от 24-годишен мъж.

Едно от момчетата - на 16 години - е загинало на място, а другото е откарано в лечебно заведение. Тийнейджърите са употребили алкохол преди да подкарат велосипедите, нямали са светлоотразителни жилетки и са правели "осморки" по асфалта.

При проверката пътните полицаи са установили, че цялата група минути преди това е била в една от кръчмите на Александрово, а в каруцата имало няколко каси с бира. Каруцата не е била боядисана с жълт цвят, няма задължителния регистрационен номер, никой от возещите се в нея не е бил с жилетка, коментира още Бесоолу и напомни, че още през миналата година е подписал заповед, с която забранява подобни превозни средства да използват главния път след 20 часа.

Водачът на леката кола "Субару" не е имал никаква възможност да спре, видял е велосипедиста буквално в последната секунда, проверката не е установила алкохол в издишания въздух.

Образувано е досъдебно производство, до късно през нощта е бил извършван оглед на местопроизшествието.