Известната народна певица и дългогодишен преподавател в Академията по музикално танцово и изобразително изкуство в Пловдив Диана Иванова загина в катастрофа в село Марково вчера.

Всички снимки вижте тук

Сигналът за инцидента е подаден вчера около 15.40 часа, съобщиха от Областната дирекция на МВР в града под тепетата.

67-годишната певица е пътувала в лек автомобил "Мицубиши", управляван от 78-годишен мъж. Колата е ударена от друг лек автомобил - "Форд", чийто шофьор - 22-годишен младеж, отнема предимство на ляв завой. 

При удара на място е загинала Диана Иванова, а в болница са транспортирани двамата шофьори и 19-годишно момиче, пътувало във форда. 

Двамата водачи са изпробвани с дрегер за употреба на алкохол и при по-възрастният апаратът отчел положителен резултат.

Състоянието на по-възрастния мъж е тежко, той е с опасност за живота. Под лекарско наблюдение са оставени и 22-годишният шофьор на другата кола и негова спътничка на 19 години. Работата по изясняване на причините и обстоятелствата, довели до пътния инцидент, продължават служители от сектора за разследване на престъпления по транспорта. Образувано е досъдебно производство.

"Пенсионира се преди години и вместо да се радва на живота, тя си отиде скоропостижно. Бог да я прости", каза проф. Даниела Дженева, ръководител на ансамбъл "Тракия" и зам.-ректор на АМТИИ, цитирана от "24 часа".

Загиналата Диана Иванова има дъщеря и внуци. Хора от Марково разказаха, че преди 26 г. нейният съпруг Митко губи живота си в автомобил. Съпругата му трудно превъзмогнала загубата, но не е спирала да пее и да ходи по участия.

Кметицата на Марково Десислава Терзиева обясни, че от две години се бори мястото, където се случи трагедията, да стане кръгово кръстовище. "Това е най-опасното място в селото. Там се събират четири лъча - единият идва откъм светофарите, другият - от околовръстния път на Коматево, третият - от централната улица и четвъртият - от стопанския двор. Ежедневно влизат тирове", добави Терзиева.