Коментари - Народна певица загина в катастрофа край Пловдив, други трима са ранени (снимки) | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Все едно ми е

Г Ъ З

Аз на коя част от тялото си говорих,че каквито и драконовски мерки да се взимат,катастрофи са ставали и ще стават,защото българина е прост и недисциплиниран.

Не може да говориш така за всички. Ако всички бяха така тогава всички щяха да са заминали на оня свят отдавна и да сме изчезнали.

мир на праха й.... а младежите мургави ли са били?

Коланът няма значение. Правилно ли разбирам, че кръстовището е регулирано от кметицата по необичайния начин левият завой да има предимство?

Не, нещо като Т-образно е като тия по "правия" път са с предимство, вместо десностоящия. Правия е в кавички понеже там настилката не става за нищо, и искаш не искаш караш бавно, освен ако не си пиян като тоя. В случая младеща е спрял, видял е че другия е далеч, и е минал без да знае че пияницата лети

Правилника знаеш ли или си ги нагласяш? Няма изключение за Т-образно кръстовище, нито пък за вида настилка.

На това кръстовище караш с 20 просто защото настилката не позволява повече, очевидци разправят че пияния дъртак направо е летял

Може да е карал бързо,но виновният е младежа.

Пил -виновен. Летял - виновен. Отнето предимство - виновен.

Едно кръгово нищо няма да реши, защото и там не знаят как да карат. Моето предимство....друг път. Предимствата спазват балъците в Булгаристан

Балък е туска дума и означава риба. Научете го тоя български език бе неграмотници.

Ти си негратомник. Ердоан не те е научил. Повечето такива думи са обидни, именно защото са турски. Така са решили моите прадеди, които сте убивали и изнасилвания. Не съм длъжен да знам балъшкия ви език.

Тези с купените книжки, едно 70 процента от шофьорите, не са чували и не знаят какво е предимство. Предимство се отнема в 99 процента от случаите. Знаците не се познават. Те са за балъци. Младежът може да е влязал в завоя със сто, защото и пич. Дедото пиян и не внимава за такива пишлемета. И това е резултатът!

младежът е поредният идиот, който най-вероятно ще остане ненаказан!

На това кръстовище идващите от към хотел Марково имат знак STOP но при спирането пред знака не се вижда нищо от пресечния път. Трябва колата да измине около 15м. след стопа за да може шофьора да види има ли коли на пътя с предимство. Тъй като стопа не може да се постави на мястото където трябва да се спре, може докато се чака кръговото с малко пари да се направи маркировка с линия на мястото за спиране и надпис STOP на асфалта. Освен това не разбирам как може да се кара с висока скорост на това кръстовище. Там асфалта е толкова разбит и неравен, че едва ли може да се кара с повече от 40км/ч.

Кога в Булгаристан знак стоп е спрял някого. Само некакви балъци спират на този знак. А пък за пловдивските джигити съвсем не важи.

Поредното пишлеме с прясна книжка. Докато не ги обучават поне месец на полигон с маневри, и докато не им прожектирват ежедневно на курса всякакви пътни катастрофи да разберат че шофирането не е в лунапарк, няма да стане.

Младите не знаят правилника, дъртите къркат от обяд :(

Аааа, моля, моля ! Аз почвам да къркам от сутринта !

когато си на 78 години не трябва да обядваш без аперитив! вредно е за храносмилането!!

_stankow

"Отнема предимство на ляв завой" ? Това не го разбрах, що за формулировка ?. Откога завиващите наляво имат предимство ? Коя кола накъде се е движела ? С какви знаци е регулирано това кръстовище ? Това е важно да се каже, всяка катастрофа трябва да се анализира, за да не се повтарят грешките !

Вероятно правещия ляв завой е отнел предимство. А пък движещия се направо е карал с превишена скорост. Много рядко предишната скорост е причина за катастрофа, но превишената скорост е причина за смъртни случаи при катастрофи. При катастрофи със скорости до към 50-60 км/ч дори и чел ли рядко има смърт. Обикновено смърт има при длоросто по високи от 70км/ч. Според статистика в развития свят, ако автомобил удари пешеходец със скорост над 8п0 км/ч, пешеходеца не остава жив. При пътни инциденти със скорости под 80 км/ч ветоятноста участниците да оживеят е голяма. При скорости до 40 км/ч почти няма смъртни случаи от удара. Изключая премазани от гумите на камион или автобус, когато МПС прегази човек.

_stankow

Напълно съм съгласен. И най ми са странни тези катастрофи при ляв завой. Ами че колата, която завива наляво се движи с минимална скорост, не завива с дрифт я ! И в 90% от случаите тръгва от спряла позиция, защото все е изчакала някой от движещите се направо. Ако каращият направо не препуска като луд, винаги може да я забележи. Да спре, да я избегне, да я пропусне, да влезе в тревата. Или най-малкото започне аварийно спиране и да я удари с минимална скорост. Даже да кара със 100, все ще успее да погаси половината от скоростта за тези 100 метра от които обезателно ще я види, освен ако не зяпа към спътничката си. А както казахте, при 50 km/h, с колани, при съвременните коли - няма да има загинали. Но изглежда "имащият предимство" вдъхновено е натискал газта до последния момент. Нали, таквоз, "предимство", ехе, кой като него, вече с книжка !

Според официалната статистика "превишена скорост" е причина за около 1% от ПТП и жертвите в тях.

Пенсионерите масово не ползват колани. Е, сега са се наиграли...

щом кмет не може в собственото си село да направи кръгово, кой ли може...

Това е община Родопи, кметовете нищо не могат да направят :)

Супер Бойко "всичко може".

Да у нас има много места където трябва да се направят кръгови кръстовища. Това ще струва много по-малко, спрямо щетите от катастрофи на тези места. Едно кръгово излиза по-евтино от светофар о подръжката е по-евтина.

Нищо няма да промени това. Не се познава правилника и никой не спазва предимство

Кръговите намаляват злополуките защото карат водачите да намаляват. Едно е да караш на прав път съвсем друго е да минаваш през кръгово. По същата причина се поставят и пътните възвишения защото и те карат водачите да намаляват скоростта. Ако някой мине по-бързо през такова и може да си счупи нещо а това струва пари. Колата като е счупена не може да изкара дълго.

Живеенето в България винаги е било опасно за живота.

Го има на Гугъл стит вю - пълна кочина е !

Къде е?

Това кръстовище е като в оная приказка - "нещастие, което очаква да се случи". Прилича на голям асфалтиран площад с някакви пътища, които влизат в него, никакви знаци, никаква маркировка, осветление - хаха, не ме разсмивайте ! И пак, както винаги, в окаяния Булгаристан, пострадалите сами са си виновни ! Докога бе !

Внимателните шофьори спазващи правилата за движение няма да се затрудняват с шофирането. Само олигофрените зад волана могат да обърнат кола на прав участък по баира нагоре.

Няма гаранция, както се вижда от практиката има много убити на тротоари, има правилно паркирани коли направени на тотална щета от пияни водачи. Има коли и камиони влезли в дворовете и спалните на хората или пък "кацнали" на покрива на къща. Има идиоти паркирали в най-скоростната лента на магистрали и дори каращи в насрещното на магистрала. Или паркирали на места с ограничена видимост например веднага след завой... Няма гаранция, че няма да ти влезе камион в спалнята или пък, че няма да те застигне и удари някой защото си бил прекалено бавен или той е бил прекалено бърз.

Двете издатини на предното стъкло са от главите на хората от предните седалки. Най-вероятно са били без колани.

Бог да прости жената!

В случая причината за катастрофата не е в употребилия алкохол, а в онова самонадеяно хлапе, дето се е помислил за Шумахер и не е чувал за законите на физиката.

"22-годишен младеж, отнема предимство на ляв завой. ..... Работата по изясняване на причините и обстоятелствата, довели до пътния инцидент" Що за идиотизъм? В първото изречение става ясна причината, но ще се изяснява (сигурно по типичния начин - с едри банкноти).

"Двамата водачи са изпробвани с дрегер за употреба на алкохол и при по-възрастният апаратът отчел положителен резултат." Единия отнел предимство а другия карал след употреба на алкохол. Кой крив, кой прав?

Дори да е пил водача, ако не му е отнето предимството, катастрофа НЯМАШЕ ДА ИМА

Или пък, ако не беше пил, можеше да предотврати катастрофата....

За съжаление, това се случва… когато се нарушават правилата. Ежедневно се сблъсквам с такива шофьори, но ако единият е в час… всичко лошо се разминава. Тук обаче са се сблъскали двама “богове”… единият възрастен и пил, другия не съзрял и с агресивно и рисково шофиране. И резултатите са налице… засега 1 труп и 3 инвалидизирани!

колата да е яка, 8 часа сън, разминаване и спирачка за реакциа , стария се е преца..л мноого, а на бас . На село по-селски без книжка за пубера и бутне нещо на щерката на чалгаджииката

А дано поне ти си разбираш какво си "казал".

Каква ли реакция има 78 г водач под въздействието на алкохол...

Горе долу колкото хамелеон.

От статията се подразбира,че младежът е виновен,но според вас не е.Какво означава това????

в бгн бсички карат бързо та отпред вси4ки да се нас..т и не излизат от завои и страни4ни улици като турския местан ууулууу и нсоооо наглеците насредата на шосетата

Опростачването, чалгите и гробарсото мародерство до това водят! Вече три години местан уби дете и още няма присъда! Дет съ вика, манталитета до това води! Рибата се вмирисва откъм главата!

Съжалявам, ноооо да почива в мир жената, работа на полицията е да разбере причините за случилото се, но дали подпийналия шофьор е спазвал ограничението от 50 км/ч? Ако се движиш с бясна скорост е напълно възможно да ти отнемат предимството. И още много, много важно нещо - като гледам удара(ако е от тази катастрофа), не е чак толкова тежък. Можела е да бъде спасена. Няколко основни неща - никакви предмети, различни от якета и блузи на кората отзад. Колани - задължително. Възглавничките за главите не са просто реквизит - вдигнете ги на нивото на темето. За трите неща обяснявам защо - първо - ако сложите, да речем бурканче с бебешка храна на кората отзад, и се цапнете с 60 км/ч, това чудо има сила около тон. Удари ли в в главата, шансът за сериозна травма е голям. Представете си сега бутилка минерална вода литър и половина! Второ - коланите отзад - ако колата се преобърне и в движение излезете на половина през прозореца, а автомобила легне на тази страна и междувременно се движи - ммммммм ... пастет на филийка! Възглавничките за глава - ако ви цапардосат отзад, тялото се поема от седалката, но ако възглавничката за глава не е поставена правилно, главата остава назад ако ви тряснат с над 40 км/ч от камшичния удар строшения врат ви е в кърпа вързан!

Не е проблема в лъчите, а във вакума между ушите!

път сме видели . журналята циклат мръсно . дъртия е къркал и застрахователя няма да плати . те на се ло така си карат . противоре4ив закон и няма от вестник кво да се нау4и - ни изводи ни акъл , само омазванее и о4удвания - как , щооо , тъп4овсци многоо

Мат'риала се избива.

3ма българи сме в колата. Аз и другия до мен от пред сме с колани, но ме спират полицаи. Държаха се любезно и след като ми видя шофьорската книжка, единият от полицаите се обърна към пасажера отзад и му каза да си сложи колана понеже глобите били големи...Е такова нещо не очаквах..а и защо да очаквам, идвам от България където хората дори не си слагат коланите отпред.

Сега дано се сетят да стане кръгово , но защо сега ????

Защо кръгово, там не стават катастрофи ли?

Не е виновно кръстовището! Отнетото предимство винаги може да доведе до смърт.

Шофирам от 20 години, и съм забелязъл че от ден на ден нещата стават все по-зле. Слаба държава - никакъв контрол на състоянието на пътищата, технически контрол на МПС, контрол и наказания за водачите и т.н. Какво стана с бонус-малус системата ? Искаме и ТЮФ.

Абе кой го е грижа за пътищата - ония, дето трябва да се стреснат от войната по пътищата се борят със зъби и нокти да докопат властта, парите от Европа и от Посолството.

Факт е, че в провинцията нивото на шофьорите е много, много ниско! Масово не умеят да шофира адекватно и в 90 процента от случаите пречат на движението и създават предпоставка за рискови ситуации. Не, че и в София липсват малоумници, но шофьорите от провинцията са с едно наистина адски ниско ниво на подготовка!

Сам ли искаш да си на пътя, кой ти пречи и за къде си се разбързал?! Не може ли по-кротко зад волана! Трябва да си голем шофер, щом искаш и останалите да са подготвени като за Ф1 Бахти тъпнята

Никакъв контрол, дива селяния, безнаказаност и необезопасени пътища. Не е по темата, но в събота надвечер в центъра на София се вихреше едно кално бъги с един олигофрен в него. Ръковска, пресечки на Витоша, НДК, явно си правеше кръгчета с мръсна газ и притесняваш хората. Е как пък не се намери един полицай да го спре...

Съгласен съм с теб, но само да знаеш - рЪковска не идва от ръка....

Ме глобяват за 3км от горе 30 евро, след една седмица станаха 60евро...веднага отидох да плащам... Та тука, като видя 50...карам с 49 Ама тука никой не бърза за никъде, все пак са в коли...където и да отидеш 100% ще си по бърз отколкото ако си пеша...

Нелепо! Както всички други пътни инциденти. И сега какво излиза; по-възрастния водач не е виновен, но е открит алкохол. Ами, честито! Много водачи го правят този номер с обяснението: "Не съм пил много и карам много внимателно". Може и да караш, но когато стане инцидент не по твоя вина/ никой не е застрахован/ във всички случаи си в чувала.

Никога не пия преди да карам. При ПТП, дори и да съм невинен, ако съм пият винаги ще съм уязвим и нищо чудно да ме изкарат виновен. А и застраховките (доколкото знам) не важат в такъв случай ... Лека ѝ пръст на жената, дано ранените се оправят.

1. Левия завой не е с предимство. 2. От кога при движение в населено място и при спазване на въведените ограничения отнемането на предимство завършва с фатален край?

Masovo sa bez kolani v tezi koli. Onzi den sedq i broq kolite - nad polovinata bez kolani, deca hodqt pravi prez sedalkite i tn,

Не е написано дали си е сложила колан, най-вероятно не

От снимката се вижда, че стоялия до водача е бил без колан.

Такива ще си останете. Камери на всякъде!!! Прибиране на глобите до един месец, а след това ако не платиш ти взимат колата за продажба и парите отиват хем за глобата хем за държавата...а шофьора да го духа и следващия път да мисли как ще кара... ЕТО С ТАКИВА ДРАСТИЧНИ МЕРКИ ЩЕ СЕ ОПРАВИ ДВИЖЕНИЕТО ПО ПЪТИЩАТА НИ... НО НЕ...Ганьо знае като влезне в колата и обортомера да стига критиката

Хайде пак поредните популистки и необмислени мерки, дето няма да имат абсолютно никакъв ефект. Какво ще постигнат камерите - нито мерят скорост, нито някой който е пиян или е решил да наруши правилата ги взима предвид ... само в последствие могат да спомогнат за установяване чия е вината за катастрофата (нещо което не е особено трудно в 99% от случаите) ... но и грам не спомагат за превенция ... А да , и камери и сега има бол , особено в големите градове (в центъра на София на всяко по-голямо кръстовище има поне по 10) , да са намалели катастрофите ??? Отнемането на МПСто - как се отнема нещо от нарушител, след като не е негово ( примерно Служебни коли, коли на лизинг и тнт) и кого наказва това - виновника, или някой който няма абсолютно нищо общо с катастрофата ? Трябва да има мерки, но смислени - създаване на организация на движение (сега е самоорганизиран хаос) и контрол и превенция ... все неща от ресора на КАТ , които продължават да се крият по храстите и да отчитат само статистика !

Който никога не е излизал от България и не е виждал цивилизован свят. Много лесно се отнема МПС-то, като не си платиш глобите и приватизация на имуществото.

Смотльо,ти някога карал ли си кола в чужбина?Ако не знаеш там почти няма да видиш полицай на пътя но камерите им са на по 1-2км. и няма прошка ако си карал по-бързо или си нарушил правилата.Преди 4г.се връщай от ски в Австрия и в един тунел вместо с100км съм влезъл с 113км. без дори да забележа.Върнах се тук и след месец получих 'любовното" писъмце с 40€ глоба.Платих си я като поп защото следващата зима пак щях да ходя та там и не само там така се действа и за това няма българин който отива в чужбина и да не спазва правилата иначе му отрязват главата до кръста или му свалят номерата и само тук нашите чалга шофьорчета си карат както на село са се учили

В Холандия за 13 отгоре щяха да те запалят със 130Евро поне

в Кипър до 10км отгоре на ограничението не се санкционира

и пак някакъв некадърен пикльо е намесен. Тия Даяджии кога ще ги проверят как дават книжки?

Всички мрънкат как се карало в София, ама около Пловдив се кара като на състезание ... Еле пък по пътя между Пазарджик и Пловдив - вярно че е хубав, прав, широк , ама не е причина да се кара по-бързо от на магистралата и то между двете платна ...

По този път минах само веднъж и мисля, повече да не повтарям тази руска рулетка.

Аз кат видя в огледалото за задно виждане, Р, Х, или У, знам че зад волана е идиот за когото няма глупост невъобразима - да се маха от мен безопасно и да си троши тъпата кратуна на друго място

Същото впечатление имам и за водачи "СА", нищо че и аз съм такъв.

В София все едно няма катастрофи а? А като цяло от едно време си има статистика за най лоши шофьори, на първо място бяха София,но нормално е понеже е грамаден град, хора всякакви...но на второ беше Кърджали.. така пе нито У нито Р нито Х

Мисля, че грешиш. КН и Е определено държат първенството по идиотизъм на пътя, ВР са малко след тях.

В София вече е пълно с всякъв прованс,преди ги броях на светофарите но се отказах и е важно кой къде си е взел книжката (ако има такава) та и карането му е такова.Колкото е по-малък града или селото от което идва толкова по-малко спазват правилата а и уменията им са като на араби в пустинята.

българи като седнат зад волана и ги обладава някакъв дух на рали пилот... В Холандия по магистралата през деня се кара със 100км/ч... И реално почти всички карат със 100 а някои със 120 в по лявата лента....

Ела да видиш как карат в Белгия...отделно да карат в средната лента при празна трилентова магистрала ом е коронният номер. Само да им водя жълтите регистрационни номера и настръхвам. Отделно половината са напушени...

БГ класика - единия къркал, другия не познава правилата...докато полицията се крие по храстите, за да отчита дейност, а не да оказва контрол, народа ще се трепе по пътищата.

Баце, не може за всеки карач по един полицай. Трябва адекватна система за видеонаблюдение по цялата пътна мрежа и промяна на закона за връчване на актове и фишове от видеонаблюдение. Да видиш бай ти Ганя как набързо ше се дисциплинира.

Всъщност така е решен проблемът в много държави. А ние тук още откриваме топлата вода. Като вземеш един път по-малка заплата, защото са ти удържали автоматично глобите, втори път по-малка, на третия, щещ. не щеш, ще започнеш да мсилиш малко по-различно.

Трудно ще селектират кой да получи честитка и кой не, кой наш кош ваш