Млад моторист е загинал при катастрофа, в която е участвал кметът на Костинброд Трайко Младенов, съобщиха от МВР.

Сигналът за инцидента, който е станал на кръгово кръстовище на входа на Костинброд, е подаден около 19 часа. 

При инцидента колата, в която е бил кметът, се е сблъскала с мотор, управляван от 34-годишен мъж. Мотористът е загинал на място.

От МВР уточняват, че причините за катастрофата се изясняват, но не съобщават дали Младенов е бил зад волана на лекия автомобил. В официалното съобщение на вътрешното ведомство за инцидента е написано само, че водачът на колата е на 39 години, а пробите му за алкохол и наркотици са отрицателни.

Трайко Младенов е роден на 25 януари 1980 г. в София. Завършил висше образование в Университет по национално и световно стопанство - специалност "Право". Кмет е на община Костинброд от октомври 2015 г.

Двама души са загинали,а 28 са пострадали при 24 тежки катастрофи в страната през изминалото денонощие. В столицата са станали 4 тежки и 11 леки пътни инцидента, при които са пострадали 5 души.

От началото на годината са станали 2891 инциденти на пътя, при които са загинали 253 души, а 3636 са пострадали. Данните на МВР за 2019 г. са динамични и не са окончателни. При сравнение с реалните данни за загиналите (247) през същия период на 2018 г. се отчитат 6 (шестима) повече загинали участници в движението по пътищата през 2019 г.