Домашни животни са убити, след нападение на мечка в тетевенска Рибарица. Местните жители се страхуват животното не да ги нападне и тях. Вчера през нощта мечката е убила 20 кокошки, а в къщата в съседство - 18, предаде bTV.

Преди две години същата мечка е забелязана на територията около Габрово, като там също е създавала проблеми. Стигнало се е до решението да бъде чипирана и да бъде кръстена с името Живко.

Стаска Атанасова посочва, че мечката обикаля вече пети ден в нейната махала.

"Най-напред отиде у едни съседи на Никулден, там си направи празнична вечеря - изяде 20 кокошки. Трябвало разрешение от министъра на земеделието да се еподпише, от министъра на екологията да се реши как да се постъпи - дали да се умъртви или да се упои и да се прехвърли на друго място", обяснява жената.

По думите й повечето хора в района са възрастни и се страхуват мечката да не ги нападне.

Станимир Дуловски останал само с две кокошки. "Не се изясни точно какво ще правят. Казаха ни, че живеем в планината и можело да се срещаме с горски животни", казва и той.

На място са пристигнали екипи на РИОСВ Плевен и на горското стопанство в Тетевен, но на този етап те изчакват решение по случая от Министерството на земеделието и от Министерството на екологията.