Първият удар при сбиването на пътя в кв. "Разсадника" е бил направен от починалия таксиметров шофьор Христо Трайков. Това твърди пред bTV Даниела Найденова - майката на момичето, чийто приятел е 23-годишният, обвинен за смъртта на водача на таксито.

По думите ѝ другият автомобил е каран от дъщеря ѝ, която се обадила в полицията. Обвиняемият само бутнал таксиметровия шофьор при самоотбрана.

"Той не е карал. Дъщерята караше. Той е бил до нея. Влезнали са в еднопосочна улица. Те са си в законното право. Той е нарушителят. Момчето е казало "в нарушение си", да върне ли, нещо от тоя сорт. Назад е станала колона, достатъчно свидетели има, при което той излиза агресивно, момчето е било още в колата, и отива към него и започва да му крещи "Ти какъв си бе?", "Ти ли ще ми кажеш, кой си ти, бе?" Дъщерята звъни на полицаите. При което той се оттегля. Обадил се е по телефона на някой, защото за минути са дошли цяла тумба и вторият път се връща, момчето е излязло от колата и той го напада. При самоотбрана той го е бутнал, но не го е пребил, за да се стигне до смърт. Нека докажат експертизата да излезе", допълни Найденова.

Тя е категорична, че обвиненият приятел на дъщеря ѝ не е нападал никого: "Мен, ако ме бият, аз ще мога ли да взема телефон да звънна на брат ми или сестра ми? Стига с това малцинство", подчертава жената.

Даниела уверява, че 23-годишният не употребява наркотици и алкохол. В противен случай тя самата е щяла да вземе мерки дъщеря ѝ да не се среща повече с него. Бил активно трениращ, не пушел и цигари.

Жената смята, че истината няма да излезе наяве, но тя ще направи всичко възможно нещата да не останат така.

Инцидентът се случи в неделя вечерта в столичния квартал "Разсадника" - в близост до Първа АГ болница "Света София". 34-годишният шофьор почина след конфликта на пътя, като за това беше обвинен 23-годишен мъж. 

Впоследствие обаче се появи версията, че таксиметровият водач е почнал от инфаркт, а не е бил пребит до смърт.