Какво се случи до този час?

"Президентът Румен Радев да даде ясен отговор защо България присъства в информацията, изнесена от руска страна, за взрива на Кримския мост" - за това призовава в своя позиция Изпълнителното бюро на БСП. "Радев спешно да възложи на българските служби разследване на случая с камиона, тръгнал от Бургас. В тази нарастваща конфронтация трябва да се даде бърз и ясен знак и да не се допуска България да бъде въвличана по какъвто и да е начин в конфликта", категоричен е изпълнителният орган на левицата.

Украинското президентство съобщава за нови взривове в няколко града в Украйна, включително в столицата Киев, които са довели до неуточнен брой жертви. Според агенция "Укринформ" става дума за ракетна атака. Украинските власти съобщават и за руски удари срещу жилищни сгради в град Запорожие в неделя, при които са загинали най-малко 13 души, а десетки са пострадали. На другия бряг на река Днепър беше възстановено външното захранването на Запорожката атомна централа, която е под руски контрол. За това потвърждават от Международната агенция за атомна енергия, която поддържа екип в централата. Захранването за пореден път беше прекъснато заради удари в района на централата, които могат да попречат на работата на аварийните ѝ системи.

Българският национален отбор по футбол попадна в много любопитна група за предстоящите европейски квалификации преди шампионата на Стария континент в Германия през 2024 г., предаде "Корнер". Българският тим, който бе в четвърта урна на жребия, бе изтеглен с отборите на Унгария, Сърбия, Черна гора и Литва. Тимовете на Унгария и Сърбия се намират в превъзходна форма в последните месеци, докато Черна гора и Литва изглеждат като преодолими съперници, макар северняците наскоро да ни победиха. Общо 53 европейски отбора бяха изтеглени в квалификациите, като те ще се проведат между 23 март догодина и 26 март 2024 г. Първите два отбора от всяка група ще се класират за шампионата. Европейското първенство в Германия започва на 14 юни 2024 г.

Подробно за темите от началото на деня, чуйте в този Podcast: 

Последвайте ни в: Spotify - Google Podcasts - Anchor - Breaker - Pocket Casts - RadioPublic

Какво ни впечатли преди малко?

Докато в Европа продължават проявите на солидарност с протестите в Иран, в Ислямската република хакери, които също поддържат протестите, прекъснаха програмата на държавната телевизия. Какво беше излъчено на нейно място? Чуйте в Podcast новините. 

А какво ще кажете за това? 

Таксиметровите шофьори настояват за законодателни промени, които да им гарантират безопасни условия на труд. Сред тях са задължителни паник бутони, свързани с телефон 112 и видеорегистратори. Повод за исканията им е инцидентът, при който след сбиване в еднопосочна улица в София почина таксиметров шофьор. Ако не се стигне до консенсус с властите, таксиметровите шофьори ще организират нови протести.

Ето защо ви питаме:  

Гласувайте и коментирайте по темата в страницата на подкаста. Най-интересните ваши мнения ще цитираме във вечерния новинарски Podcast точно в 18 часа. 

Искате ли да се чуе вашият глас в Podcast новините? 

Ако желаете лично да споделите мнение по темата, да изпратите новина или да предложите идея, пишете ни e-mail [email protected], като оставете име и телефон за обратна връзка. Ние четем всички отзиви.