Ренета с радост отиде да ражда, всичко беше нормално. Д-р Пашенва каза, че няма да е със секцио, а по-късно е приложен форцепс. 15 човека са се изреждали да я натискат по корема. Натискали са я с лакти и са скачали върху нея. Това каза пред Нова тв майката на починалата Ренета Томова.

"Първият ден дъщеря ми се чувстваше зле. Вторият ден по-добре. Третият ден припадна. Преди това ми каза, че не чува. Тя имаше или вътрешен кръвоизлив, или счупено ребро", добави бащата.

Той припомни, че дъщеря му е имала лека бременност. "Работеше. Нямаше никакви оплаквания. Просто се очакваше да се роди здраво дете. Детето има пареза на дясната ръка. Вече няма отток на главата, но дясната ръка е в пареза. Всичко й беше синьо в корема и гърдите", каза още бащата Петър Томов.

"Когато отидох да я вида, тя каза, че е било варварско. Изреждали се лекари да й натискат корема. Коментирано е секцио, но не е направено, а след това е приложен форцепс. Може да е получила белодробен отток. Тя е научила за проблема на бебето. После е вдигнала кръвно. Вкарали са я в реанимация, където по-късно е починала. Прокуратурата да се задейства", призова Надя Дренска, приятелка на починалата родилка.

Припомняме, че вече има образувано досъдебно производство, под надзора на Окръжна прокуратура.

Ренета Томова е починала след тежко раждане в сливенската болница в петък. Тогава родителите й са дали показания пред следовател.

От областната болница съобщиха, че в понеделник ще излязат с официална информация по случая.

Бащата на Ренета Петър Томов заяви, че ще поиска аутопсията да бъде извършена от съдебен лекар извън Сливен. Семейството ще заведе и граждански иск срещу медицинския екип, приел раждането. Според него при Ренета е използван отречен метод на раждане, със скачане върху корема на родилката.