Майката на починалата родилка Ренета: 15 лекари са й скачали по корема

Коментирано е секцио, но не е направено, казва приятелката й Надя Дренска

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Едновременно или последователно? Нямаше ли батут?

Така ще е в здавеопазването, докато не се промени мисленето на лекарите, че срещу тях стои човешко същество, а не поредната касова бележка за осребряване от нзок

Като дойде раждане на главата на едно семейство, е задължително мъжа да е вътре. Да си пази жената. Искайте и камера да снима. Ако имате оръжие, добре е да го носите, и още преди раждането да обясните на екипа, че чакате здраво дете и здрава родилка, в противен случай може да се досетят какво следва...

Що бе... що на всяка лигла, която се страхува от болката или само за източване на касата режат. А при индикации за секцио - няма, мъчи се като куче. Преди знаещите да ми скочат-знам, че има момент от който нататък секцио не може. Но щом е било обсъждано, значи са имали индикация за проблем...

Ами някой трябва да плаща, иначе как...

Абе хора помислете малко. Кой добър лекар ще отиде да работи в такава болница? - Това са средища на посредственост. Трябва да се закрият и да се направят 5 - 6 големи болници в страната с високи стандарти и останалото да са само лични лекари и спешни центрове. Това е. Иначе качеството ще е ниско.

Закривай булгаристаня, спасение няма. Северна България минава към Румъния, Южна - към Гърция. За пет години ще заживеем като нормални хора.

И до тия 5-6 големи болници докато стигне линейката от Мало Койнаре дали ще оживее някой, освен ако не е от специалния етнос с температура?

Ами ходете си при тези лекари да ви довършат тогава. Като искаш чист въздух и тишина ще пътуваш за лекар.

Абе не знам, кой. Но знам, че преди ерата на частните болници бургазлийки масово ходеха да раждат в Сливен

Така разказана тази история е прекалено касапска, за да е истина ?! Не мога да повярвам... То че има лекари, които са срам за професията си, сигурно има, както навсякъде... Но ако е истина, тези "лекари" заслужават Белене !!!

Бийте я тая пасмина, бе, каква прокуратура, каъв съд? От луната ли падате, къде сте видели осъден полицай, лекар, съдия? Хващай тръбата и влизай в работно време, който хванеш - на пихтия.

Понеже дираджиите ми скриха коментара под другата тема, пък нали са си дупе и гащи с властта , го пиша тук За всичко е виновен Бойко Борисов и мършите дето са накачени на хранилка зад него. Тази докторска пасмина може да бъде разхвърляна със здрава ръка, но Бойко Борисов не е човека и никой няма да го направи, защото тези смучат от здравеопазването благодарение на бялата мафия. Свински черва им се казва. Какво стана с Веска от Плевен? Някой чу ли от какво умря по време на секциото? Как така умря и родилката от Търново? И там всяко чудо за три дена, че и пропуснали тумора в мозъка. И този случай до два дена ще бъде заметен под килима, за да могат главатарите с белите мърши да продължат да кльопат обществените средства сякаш са им бащиния.

егати глупостите

Срамота!

2015г във 2 градска умря по същия начин родилка-здрава,без проблемна бременост второ раждане.Детето стана на 3г,а още няма осъдени благодарение на сответните власти.

Като народ не струваме, управници главанаци, образование нула - кръгла,и затова ще страдаме, защото сме милиони мишлета.

настръхнах само при четенето на тази статия...Горката жена

Трябва да стане задължително да не могат да откжат бащата или друг близък да присъства на раждането, да видим кой ще се държи варварски при свитетели!

Предполага се, че отиваме в болница за да ни помогнат, а то какво се оказа - трябва ни защита, за да не ни убият

да има счупени ребра. Говорих с лекар при друг повод - ребрата са едни от най-здравите кости и трудно се чупят и много боли. Не си представям със счупено ребро още на другия ден да ходиш. Съжалявам за младата жена и майка

Я НАПИШИ КОЙ Е ТОЯ ЛЕКАР, ДА ГО ЗНАЕМ, ДА НЕ ХОДИМ ПРИ НЕГО, И МУ КАЖИ ДА СИ ХВЪРЛИ ДИПЛОМАТА В КОШЧЕТО.

в Първа градска само с помощта на един лекар, а имаше жени раждаха и само с помощта на акушерка. Какво ли е имала жената, та 15 лекари до се издреждат и да я натискат. Абе тази Сливенска болнизца с петнайсет души гинеколози! „

Направо от втория етаж на бомба скачали върху корема на жената. Че и 15 човека, представям си как се редят на опашка като на пързалка в аквапарк. А стените и тавана били целите в кръв като в самурайски филм. Такива твърдения са налудничави.

Със сигурност са попреувеличили - едва ли лекарите са били повече от трима (те общо са 10). Най-много и 2-3 акушерки да е имало.

"...Първо трябва да се смени системата.Трябва да се премахне фискалният подход в здравеопазването,на първо място да бъде пациента..." Това за пациента беше при соца. Сега е еврогейлиберастия! Демек - само мангизите се гледат.

Беше ама тогава без кеш а за хората от прованса без агне или друго преживно да не ти се налага да постъпиш в болница.

Вината на лекари е очевидна, което потвърждава поне един признак - има счупени ребра (!), което е едва ли било възможно и в средновековието. Но все пак що е "отречен метод на раждане, със скачане върху корема на родилката" както казва бащата на родилката. Нима ли този "метод" някога съществувал и едва ли това е някакъв "метод". До такова степен всичко това звучи диво и невероятно,че трудно да се вървя. Все едно,че всичко стана в някаква паралелна реалносг.

Журналистчето, което е писало статията, прави ли разлика между оток и отток?

не, той не е стигнал до 2-ри курс в университета (най-вероятно е завършил Балчишкия филиал на Киевския свободен славянски университет)...

Айде, айде. Това все пак са ДИРниците. Ако е филиал, то на Московския...

Лекарската мафия не може да бъде разбита по този елементарен начин.Първо трябва да се смени системата.Трябва да се премахне фискалният подход в здравеопазването,на първо място да бъде пациента.

И тези случаи ще стават все повече. Вече "берем плодовете" на здравната реформа от 2000 година. За 18 години НИКОЙ не пожела да махне ТЪРГОВИЯТА от болниците. И майки,и бебенца ще страдат заради това. Пациента е "клинична пътека",тоест пари. Питайте Иван Костов и неговото провителство.

Точно в десятката - Първия, който трябва да увисне на въжето е Иван Костов, който превърна лекарите и болниците в едноличен търговец / търговски дружества и внедри чумата в системата.

Убий лекар спаси живот.Тия чудовища скачат по 15 на една.Затова където видите лекар убийте го.Или вие него или той вас.Като ги привършите/бързо ще стане те не са много/убийте студентите.После избийте децата може някое да стане лекар.После ви чака такъв живот ,че само си викам дано

Няма да ви убиваме,а щеви накараме да учите и работите както си му е редът.Тази неприкосновеност на лекаря трябва да бъде премахната и той да бъде подчинен на интересите на обществото и човекът.

Ти ли ще ме научиш бе, отворко? я първо научи правописа, научи кога се пише пълен член, кога думите се пишат разделено, дали след всеки препинателен знак не се оставя интервал, пък тогава ми давай акъл!

Замълчи бе чудовище, замълчи и се замисли малко вместо да защитаваш убийци. Ако НЕ ДАЙ БОЖЕ! такава участ споходи твоя близка - съпруга, сестра, дъщеря как ще реагираш бе умнико?

Бог да прости горката, мила майчица!

доктор Соколов от ПОД ИГОТО от преди 150 години е бил по-добър лекар от голяма част от съвременните български лекари. Не е имал такова самочувствие. Голяма част от българските лекари са хора докопали се до диплома сложили бяла престилка, окачили слушалка на врата, апарат за кръвно налягане - само че квалификацията им стига да премерят кръвното....Няма по-страшно от от прост служител със самочувствие.

доктор Соколов е литературен образ измислен от Вазов десетилетие след Освобождението. В реалността по турско е нямало българи лекари. Нямало е кой да им плати обучението. Българката е раждала на нивата под крушата. Ако оцелее оцелее. Ако не догодина друго ражда.

Това е осми случай на починала родилка от началото на тази година. Увеличава се и броят на починалите новородени. Лакомите разюдали се мафиоти, крадящи неуморно от здравеопазването съсипаха тотално цялата система! Парите за здраве се увеличават ежегодно, а смъртността на пациентите расте

Със сигурност има проявена небрежност, немарливост или нещо повече, но да казваш, че 15 човека са скачаали на родилката, нека бъдем реалисти. Има ли толкова лекари на дежурство? Вижали ли сте 15 човека в една стая как изглеждат? Могат ли да се качат на едно легло 15 човека?

От време на време обаче някой от "кадърните" лекари си го отнася качествено , за съжаление много рядко за да им дойде акъла в главата на другите . Преди години имаше един такъв "оправен" гинеколог в бившата 3 АГ . След проблемно раждане беше навестен от таткото с негови приятели и откара доста време в гипс като почти нищо здраво не му бяха оставили . Наистина това не е начина , но явно това е единственият начин да бъде променено отношението на някой не стъпващи по земята гинеколози и акушерки .

Точно това е начина.

Много лекари във форума, много нещо.Или само един, но яростно защитава гилдията.За мен е ясно едно - в малките градове /провинцията/ лекарите са на много, ама много ниско ниво. Фелдшери. В тези селища няма нито нормален магазин, нито музей, нито кино, нито училище, нито библиотека, нито болница. Има по едно от всичко и са трагично посредствени.Може би наистина жената е била за секцио, може би някой е взел погрешно решение, може би трагично стечение на обстоятелствата. Всичко вече са предположения и догадки. Медицински одит ще покрият случая, наказани няма да има, гарван гарвану око не вади.А една почернена майка ще ходи до края на дните си на гроба на детето си - ето това е жалкото.Мир на праха на младата жена и сила за близките й.

И едно детенце, ако оцелее живо и здраво, никога няма да познава майка си. Тежко му на миличкото - от първия ден на грешната земя - вече обречено...

Много лекари във форума, много нещо.Или само един, но яростно защитава гилдията.За мен е ясно едно - в малките градове /провинцията/ лекарите са на много, ама много ниско ниво. Фелдшери. В тези селища няма нито нормален магазин, нито музей, нито кино, нито училище, нито библиотека, нито болница. Има по едно от всичко и са трагично посредствени.Може би наистина жената е била за секцио, може би някой е взел погрешно решение, може би трагично стечение на обстоятелствата. Всичко вече са предположения и догадки. Медицински одит ще покрият случая, наказани няма да има, гарван гарвану око не вади.А една почернена майка ще ходи до края на дните си на гроба на детето си - ето това е жалкото.Мир на праха на младата жена и сила за близките й.

15 лекари скачали по корема на родилката. Майче малко се уууляхте всички и най-вече тези лешояди журналистите.

Съболезнования на семейството. Подобен АД, изпитах преди 9 години с раждането на първородната ми дъщеря. Раждането в Шейново, водено от д-р Димитров. Изредиха се 5 лекаря скачайки и натискайки корема ми, после счупено ребро, ужасни болки и синини. Шиха ме с мръсни конци и игли, близо година лечение с антибиотици. Дъщеря ми беше изпусната докато са я къпали, имаше рана на главата и кръв. Виновни няма. Болката минава, но спомена НЕ. Лично приемам трагедията, защото подобно изпитах и аз.

Това, което си преживяла е ужасно... Наистина ли няма начин да присъства някой с родилката по време на раждането и да следи за нередности? Не е казано да е таткото, за да не се травмира, но примерно друг близък?

в Шеиново лекарите са Простаци.

Без съмнение лекарите е трябвало да отчетат напредлата възраст на родилката. Първо дете след 30 винаги, ама винаги се класифицира като рискова, а не като нормална бременност, както твърдят родители и. Лекарите са сбъркали в преценката си да се ражда етествено, но те постоянно вемат такива решения. Ако има медицински стандар, който казва след 30 задължително секцио, тогава е грешка. Иначе е решение базирано на техния професионелн опит. Тръгне ли раждането зле, някой знае ли какви са неотречените методи. Аз само за това яко натискане и дърпане при което се прошат ребра, а детето се дърпа за каквото хванат и колкото сила имат знам.

обясня защо колкото е по-тъп някой толкова повече напира да дава акъл. Твоята майка като те е родила на 12, това не означава, че тази родилка е била е напреднала възраст. Капиш?

Жена ми роди на 29 и я водиха рискова бременност заради напредналата възраст. Майка ми ме е родила на 26, но съм второ дете. Това са нормалните години за раждане, а като се сети Мара да се побара га тръгне да гони 40-така вече почват куп проблеми.

Човече иди да се прегледаш,не си добре с главата!

Крайно време е да се спре с този подход към родилките третирани като животни при най-отговорният за нашата нацията момент - продължаване на поколението. Аз съм бил свидетел на такива издевателства над родилките по време на раждане, че се срамувам да го споделя. Затваряйки жената родилка в стаята за раждане тя е сравнена буквално с крава, кобила и прочее епитети да не говоря за отношение на човешко ниво. Защо си затваряме очите като това става пред очите на цялата гилдия и това е публична тайна. Моля се на всички да се вземат в ръце и да се спре с издевателствата над родилките.

Варвари. Да им забранят да практикуват завинаги. Варвари.

Ей, направо кипнах каква неграмотност и невежество се изливат тук. Ама от злобните. Още веднъж - искрено съжалявам за смъртта на тази млада жена. Явно е бил тежък случай, за да се съберат толкова доктори. Има случаи, които са неспасяеми. Не ме карайте да ви изреждам списък с богати и известни, че и не толкова възрастни звезди, които си умират в свръх оборудвани болници с лекари-светила около тях. Един от последните случаи - бившият шампион Наим Сюлейманоглу, почина от инсулт в болница в Турция. Ердоган ходи на крака до леглото му там преди да умре. Това помогна ли? Парите на болния и отиването на президента на Турция там помогнаха ли? Това не трябваше ли да постресне докторите и те да се понапънат малко и да вдигнат на крака умиращия? Искате ли още имена на звезди, които са можели да купят десетина свръх модерни болници с целия им персонал, и въпреки това пак са умирали на болничното си легло? Преди да излеете кофа простотии от невежество, позамислете се малко.

Е и как на този потресаващ и трагичен случай, (а колко още много има), та как да приемем, че лекарите правят всичко необходимо, работят денонощно, всеотдайно за лечението и наблюдението на пациентите си, та чак като заслужена отплата имат милиони в кеш и не само това.... Нещо има сбъркано в тази здравна система и е крайно време то да бъде поправено... На близките на загиналата - съболезнования и дано справедливостта поне малко възвърне тяхното страдание!

Слабички са нашите лекари. Слабички и неграмотни. Само за мангури мислят, как да осучат от болните. А после някой като ги набие рават на умряло кат невинни калутки.

завърши медицина, ако не си олигофрен, и стани грамотен лекар

С тази празна глава, освен за овчар, за друго не става!

В момента това не е никак трудно. Приемат на ред и всички завършват. Знам за една девойка, късана 9 пъти на анатомия, която започна пециализация по хирургия след като завърши (!!!). Или ще тане слабичък лекар или ако се окаже умен и стане добър лекар, няма да иска да работи за по-малко пари от момчето дето му мие колата и ще дуфне навънка.

Това не са доктори а касапи.

Неграмотно магаре

Ами да и 15 от тях скачали по корема на родилката. Майче малко се уууляхте всички и най-вече тези лешояди журналистите.

В държавата на Бойко Борисов е така. Ако не Ви харесва е къде е Т2

15 лекари???? че то толкова няма в цялата болница, еййй! моите съболезнования на близките, но! в България се приема за даденост, че когато някой влезе в болница, не може да получи усложнения или не дай боже да почине, и винаги трябва да бъде изписан по.здрав, по-млад и по-красив по възможност. хора, и в най-белите страни с най-скъпо здравеопазване има грешки, смъртни случаи и усложнения, разберете го и не бързайте да съдите преди да са ясни резултатите от аутопсията. преди няколко дни пак пишеше за бременна, починала в съня си. на аутопсията се установи мозъчен тумор, за който никой не е знаел, но пак погнаха проследяващия акушер-гинеколог. тук в нашата страна винаги трябва да се намери виновен лекар, дори и мълния да е ударила някого! с това отношение всички свестни лекари ще заминат на запад, за да не ги преследват роднини и власти. и когато останат само пенсионери и афганистанци да ви лекуват, може и да се сетите, че преди е било по-добре, но ще е късно, да знаете...

По-кресив и по-млад едва ли някой очаква да го изпишат, но поне да бъде диагностициран и лекуван, а не просто да се мине по една пътека за да се усвоят едни пари.

а ти лекар ли си, имаш ли представа как наистина се случват нещата? това имам предвид, като казвам, че хора, които не са професионалисти, коментират въпроси, които не разбират!

Съгласен! Това е изходът!

Пази Боже да се наложи на бременна жена да ражда в българска болница!

Е, винаги има риск, докато си жив... Всички го поемаме - по улиците, докато избираме какво да ядем, отивайки на операция, а за родилките се знае, че са с един крак в гроба, баба ми така казваше - родила е шест деца вкъщи. Аз не вярвам, че лекарите искат да навредят някому. И ние не сме безгрешни често пъти, но не сме поели тежката отговорност на лекаря... Страшно е, но това е животът...

трябва същата бавна и мъчителна смърт. Да се,молят да ги убият по бързо , ГАДОВЕ!

Точно така!!!! После искам и вие бавноооо да се самоубиете.... Е може да си внесете лекари от Гана или Сомалия за тея заплати!

като не ви смажт ръчичката с парици и сте готови да убивате! ИЗРОД!

КАТО ТИ Е МАЛКА ЗАПЛАТАТА, МАХАЙ СЕ ОТ БЪЛГАРИЯ, ЧИЙ ГО ДИРИШ ТУК ..... ХОДИ НА ГОЛЯМАТА ЗАПЛАТА И НА ОГРОМНИТЕ ОТГОВОРНОСТИ, ЧЕ ТУК ВИ МЪРЗИ ПО ЦЯЛ ДЕН И СЕ ЧУДИТЕ КАК ДА СЕ СКАТАЕТЕ ОТ РАБОТА ..... ФАКТ ЗА ВСИЧКИ ЛЕКАРИ И ЗА ВСИЧКИ БОЛНИЦИ ВЪВ ВСИЧКИ ГРАДОВЕ В СТРАНАТА ....

Но могат да си внесат украинци.Да им е сладко

Жалко за младата жена, но чак пък 15 лекари ?!Те на опашка ли са чакали? Пък и едва ли в тази смотана болница има накуп 15 лекари?

За съжаление българките не раждат и когато раждат нямат възможности да заплатят на 15 лекари и сестри с пари на ръка "да се почерпят"... и тогава те използват описаните средновековни зверства за отмъщение към пациента... Както казваше един мой познат живял, в различни страни - ти не знаеш нищо за страната в която живееш, докато не попаднеш в болница...

Аз съм била в болница... и съм жива благодарение на лекарите.

PEYTSCH

Айде бе...Не са ли били...14 лекари? Щото няма толкова много изобще...

В България вече да те е страх да родиш дори,как да се възпроизвежда този народ?!?!? България - най голямата смъртност,най бедната и мизерната,най корумпираната държава,най голямата престъпност,най калпавите лекари,всичко най зле е тук,затова и народа ще избяга от тая проклетия!

Добре де...нормално ли е това всичко...скачали по корема й.....варварско...каква е тази държава България къде останаха...нормалните лекари...

Съжалявам за смъртта на тази жена. Но нейните родители, макар и смазани от мъка са едни дебили. Който си мисли, че родилки умират само защото лекарите не си вършат работата е дебил. Един вид докторите са богове-калпазани. Хем могат да правят чудеса и да спасяват всички болни или умиращи, всичко знаят и им е ясно, но просто ги мързи да го правят и да излекуват човека. От мързел скачат с двата крака от високо по коремите на бременни жени, и така 15 доктора, един след друг. Защо ли не са потърсили и случайни минувачи от улицата, от по тежичките и те да поскачат?

Внимавай какви ги говориш?!!! Не е първи случай на подобно лекарско безхаберие. Всички сме раждали и сме наясно с кого се сблъскваме, ако нямаш познат или не предложиш голяма сума пари. Не всички хора в България имат възможност и за двата хода. Имай малко уважение към болката на тези хора! За справка : Дебилитетът е заболяване и само неграмотен тъпак може да обижда така хора, загубили детето си. Не са ли успяли в къщи да те научат на разумно поведение и толерантност?

LeGrandTulup

За какво безхаберие говориш? 15 скачащи на корема и доктора безхаберие ли е? Групавата теза, че ако родителте са бутнали някоя и друга хилядарка, сега жената щеше да е жива и здрава. Въпросче: защо холивудските звезди умират в клиники, които могат да купят с все персоналът им? Не са бутнали достатъчно ли, какво?

Имало е кръв по тавана и стените в родилната зала - това "нормално" раждане в българска болница ли е? "Лекарите"-престъпници трябва да бъдат в затвора!

LeGrandTulup

Не, не е било нормално раждане. За да се съберат толкова доктори там, бъди сигурен че са напарвили каквото е било по силите им и слачаят е бил достатъчно тежък. Някои случаи са неспасяеми. За съжаление. И всички светила на медицината от САЩ, Германия, Израел и Турция да препълнят болницата - неспасяемото си е неспасяемо.

Ако се бе случило с родилка-циганка, сега болницата нямаше да я има - щяха да дойдат с ножове, брадви и вили и щяха да разрушат болницата.... Може би това заслужават лекарите в тази болница... Все пак след подобно СРЕДНОВЕКОВНО ЛЕКАРСКО УБИЙСТВО трябва да се отнемат лекарските права на всички участващи в СРЕДНОВЕКОВНАТА ИНКВИЗИЦИЯ "лекари" - очевидно е, че не можем да очакваме от такива "лекари" да лекуват хора, дори и животни не могат да им се поверят за обслужване... Нещо повече - повечето от участниците трябва да лежат в затвора, Сливенския затвор е много близо (за жените участници)... като всички мъже-участници в убийството трябва да са във затвора! При случая с "бебето във фризера" дори в Парламента се разискваше случая и НИЩО!!! А случаят беше елементарен - родено недоносено бебе, нямали кувьоз в Горна Оряховица и вместо да извикат линейка от Плевен и да закарат там бебето, те го сложили във фризера и казали на родилката, че бебето се родило мъртво... Имаше ли наказан доктор за убийството на бебе тогава?

Мдаааа.. "Журналистическата" простотия, вече сериозно излиза извън всякакви разумни граници. Тая или тоя дето го е написал това заглавие, що не легне, аз да му скоча на корема. Само веднъж. Няма да повтарям. Няма да се наложи. Ама и на съвестта няма да ми тежи. Един олигофрен по-малко.

Само така ли сте научени в болницата - с лакти върху корема и да скачате върху родилките, докато разкъсате всички вътрешни органи и здрава родилка си отиде? А бебето осакатено и инвалид цял живот - със счупена ръчичка и смачкан череп и наранено око от форцепса, а родилката разпрана... Жената е била спортистка по конен спорт, съвсем здрава жена без никакви здравни проблеми!!!

А, ето това обяснява трудното раждане - конен спорт. Прочетете как се отразява конния спорт на мускулите на таза на жената. Защо те е направено секцио, е друг въпрос, може би го е наложило развитието на събитията.