Омбудсманът Мая Манолова е претърпяла пътнотранспортно произшествие. Това обяви самата тя пред журналисти. Манолова съобщи, че ПТП-то станало тази сутрин и колегата, с която е отивала на работа, е в "Пирогов", където ще остане два дни.

"Аз не шофирах, така че не мога да кажа каква е причината за инцидента. Това се установява. Вярвам, че той е случаен", посочи Манолова, цитирана от БТА.

Манолова коментира и агресивното, по думите й, медийно внимание към нея, като отбеляза, че така могат да станат бели. "Аз нямам какво да крия и от утре ще обявявам програмата си по часове, но хората около мен се притесняват. Те не са свикнали на такова агресивно медийно внимание и могат да станат бели", каза още Мая Манолова.

Омбудсманът каза още, че "буквално до часове" ще обяви решението си дали ще се кандидатира за кмет на София, но уточни, че "няма да е днес", тъй като има още работа, която трябва да свърши.

Изявлението си Мая Манолова направи преди да внесе законопроект за медицинските специалисти в деловодството на Народното събрание. Във връзка с това тя благодари на парамедиците, които първи са се отзовали в днешния пътен инцидент. 

По-късно главният секретар на МВР Ивайло Иванов заяви, че за пътно транспортното произшествие е образувано досъдебно производство.