Заради проблем със зимната пътна обстановка линейка не е могла да извози болно дете от ивайловградското село Конници до Крумовград, съобщи директорът на Центъра за спешна медицинска помощ в Хасково д-р Петя Радева.

От областната администрация в Хасково потвърдиха за проблемния случай и уточниха, че сигналът е бил подаден на спешния тел. 112, а линейката е достигнала до разклона за населеното място на пътя Ивайловград-Крумовград, докъдето бащата е извозил с автомобил детето си.

То е било обслужено на място от медицинския фелдшер Васил Ставрев. Това е била старата линейка на филиала в Ивайловград, която, за разлика от новата, няма задвижване 4 по 4, поясни д-р Радева.

Новият медицински автомобил бил на ремонт в Хасково. По-нататък детето с алергична реакция е било транспортирано с джип до личния си лекар в Крумовград.

По данни на областната управа снежната покривка в района е около 35 сантиметра.

Движението по пътищата в Кърджалийска област е затруднен заради силния снеговалеж. Най-много сняг е паднал в община Ардино. Пътят Кърджали -Ардино е затворен за движение на тежкотоварни автомобили. Селата Овчари и Ореха са без ток, работи се по отстраняване на авариите.

Машини от поддържащата техника са на 24-часов режим на работа. Има опасност в участъка Кърджали-Ардино и в участъка Черноочене - Асеновград. Може да има паднали дървета от тежкия сняг, които могат да затруднят движението по тези маршрути", каза пред bTV областният управител на Кърджали Даниел Делчев.

Той призова пътуващите по пътищата в тези райони да шофират с повишено внимание и при спазване на правилата.