Леопард е избягал от Зоопарка в Стара Загора около 10:30 часа. Посетителите на зоологическата градина са били евакуирани. По неофициална информация на bTV избягалите животни са две, като едното вече е приспано, а другото е с установено местоположение и тече акция по прибирането му. Малко по-късно тя беше потвърдена пред БТА: "Двата леопарда, излезли от клетката си от зоопарка в Стара Загора, са упоени и прибрани", каза началникът на Областна дирекция на МВР ст. комисар Лазар Христов.

"Платихме си билети, за да влезем в зоопарка, но секунди след влизането охраната ни помоли да напуснем обекта, тъй като леопарда е избягал. Евакуираха всички хора, дойдоха извънредни патрули", каза пред bTV Надежда Георгиева, която е посетила зоологическата градина със семейството си.

"В 10:29 часа си купихме билети за зоопарка. Влязохме и от барчето встрани решихме да си купим кафе. Когато излязохме, охраната каза, че се изпуснали животно - леопард. Евакуираха всички. Вътре има майки с деца. Хората трябва да бъде по-отговорни, когато влизат да хранят животни", каза Георгиева.

Снимка: Зоопарк Стара Загора

На място са пристигнали екипи на МВР.

"Леопардът притича пред нас по алеята и се шмугна в гората", каза един от посетителите. 

От зоопарка предупредиха хората да избягват и територията на парк "Аязмото", съобщи Bulgaria ON AIR. 

Репортер на радио Стара Загора предаде, че в момента зоопаркът е затворен, на място има полицейски екипи. Няма евакуация на парк "Аязмото", където е разположен атракционът.

От базата на "Багатур" на територията на зоопарка БНР научи, че са предупредени да затворят вратите на аула, където се намират групи деца.

Час по-късно от зоопарка съобщиха, че леопардите са заловени и прибрани.

Причина за извънредната ситуация станал небрежен служител, който оставил вратата на клетката на хищниците отворена, съобщи пред медиите директорът на Зоологическата градина в Стара Загора д-р Ивелина Илиева. Тя допълни, че ще му бъде наложено наказание. 

По думите им животните не са опасни, тъй като са бебета.

От общината се извиниха на посетителите за инцидента. Въпреки щастливия край, зоопаркът днес ще остане затворен, а утре ще работи с обичайното си работно време, казаха още оттам.

Преди малко повече от месец в същата зоологическа градина пони отхапа част от 2 пръста на бременна жена. От общината проследили записите на охранителните камери и твърдят, че преди инцидента жената и хората с нея са минали поне покрай две табели, които забраняват на гостите да хранят и да дразнят животните.

Жената, която е от Пловдив и била към края на бременността си, може би не се е съобразила с тази забрана, поради което е пострадала. Ани споделила пред адвоката си, че посегнала да погали понито, което обаче й отхапало два пръста от лявата ръка.