Лекарите в болницата в Пазарджик продължават да се борят за живота на 14 годишния Михаил, който беше премазан от футболна врата. Заради тежкото състояние, в което е доведен в болницата, той е поставен в медикаментозна кома. Казват, че състоянието му е малко по-добро, но все още има риск.

Площадката, където са играли децата, е общинска. От общината твърдят, че тя е била безопасна. Роднините обаче имат коренно противоположна версия, съобщи bTV.

Михаил играел футбол от няколко години в местен клуб. В понеделник следобед заедно с приятели от квартала идват да поритат топка на площадката. Момчето е затиснато пред очите на приятеля си, който разказва, че Михаил се люлеел на вратата.

Децата разказват, че са играли на това място много често и преди. Вратите обаче никога не били заварени.

След инцидента момчето е прието в болница в тежко състояние, с черепно-мозъчна травма.

"В момента го извеждаме от медикаментозната кома и се опитваме да го накараме да диша самостоятелно", обясни д-р Живко Динев

Веднага след инцидента футболните врати са заварени. От общината твърдят, че редовно извършвали проверка на съоръженията, последната е от преди две седмици и площадката била безопасна.

Оказало се обаче, че вратата е била срязана от основите си. Служител в Община Пазарджик, обясни, че шпилките са били извадени - от пробване на сила и опити да се обърнат или преместят.

Роднините на пострадалото момче и други хора от квартала обаче твърдят, че неведнъж са подавали сигнали в общината, че игрището е опасно. На детската площадка до него постоянно се събирали много деца и чупели уредите. Липсва и част от настилката, съобщи Нова телевизия.

Близките се молят се Михаил да се възстанови и искат наказание за виновниците. Дядото на пострадалото момче, заяви, че ако ако има възможност ще се стигне до съд.

След инцидента полицията разпореди всички детски и спортни площадки в областта да бъдат подложени на проверка за безопасност.

Заради инцидента прокуратурата образува досъдебно производство, търси се кой е виновникът за инцидента.