Лек автомобил се запали тази сутрин на 93 км на автомагистрала "Тракия" в посока София, предаде БТА.

Колата се намира в аварийната лента и не затруднява движението по магистралата, допълва телеграфната агенция.

Няма пострадали хора при инцидента, съобщи говорителят на полицията в Пазарджик Мирослав Стоянов.

На място е пристигнал противопожарен автомобил, който е изгасил огъня.

Водачът е успял да излезе навреме от колата, но а автомобилът е изгорял напълно. Вероятната причина е техническа неизправност.

По-рано от МВР съобщиха, че през изминалото денонощие при катастрофи в страната са пострадали 17 души, за щастие загинали няма. В София са станали 22 леки и три тежки пътнотранспортни произшествия, при които няма жертви, ранени са трима души.

От началото на декември на територията на страната са регистрирани 335 тежки катастрофи, при които са загинали 17 души, а 414 са пострадали. Жертвите на пътя от началото на годината досега са 507, а 8780 души са ранени. Произшествията с ранени и загинали от началото на годината са 6754.

И информация за пътуващите - пътните настилки в страната тази сутрин са предимно сухи, по високите и усойни места мокри, обработени при зимни условия, съобщи МВР.

До 50 м е намалена видимостта поради мъгла в района на автомагистрала "Тракия" (област Бургас), Ботевград и Скравена (област София). До 100 м е намалена видимостта при проход "Шипка" (област Стара Загора), както и в област Враца, Сливен и Ямбол.

Интензивен е трафикът за товарни автомобили на изход от страната на два от граничните контролно-пропускателните пунктове (ГКПП) с Румъния и на един с Турция, съобщиха от Главна дирекция "Гранична полиция", отбелязвайки, че информацията е актуална към 06:00 ч.

Трафикът на границата с Румъния е интензивен за товарни автомобили на ГКПП "Кардам" и на ГКПП "Дуранкулак" на изход от страната. Преминаването в участък от моста при ГКПП "Русе" се осъществява в една лента поради ремонтни дейности. Участъкът е сигнализиран временно с пътни знаци, движението се регулира.

Снимка: БТА

На границата с Турция трафикът е интензивен за товарни автомобили на ГКПП "Капитан Андреево" на изход от страната.

На границата с Гърция трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове. През граничните пунктове "Маказа", "Златоград" и "Ивайловград" могат да преминават само леки коли и микробуси.

На границата със Сърбия трафикът е нормален на всички гранични пунктове. На ГКПП "Калотина" се извършват строително-монтажни дейности за реконструкция и модернизация. Това налага временно стесняване на пътните платна и реорганизация на движението на преминаващите превозни средства. През празничните дни организацията на движението преди и в зоната на граничния пункт може да удължи времето за преминаване.

На границата с Република Северна Македония трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове.