Кола на НСО, в която е пътувала председателката на Народното събрание Цвета Караянчева, е претърпяла катастрофа днес на пътя Шумен-Силистра, съобщиха пред БТА от пресцентъра на парламента.

От институцията първоначално заявиха, че Караянчева не е пострадала. По-късно обаче уточниха, че тя е със счупена ключица. Местни медии съобщиха, че Караянчева е има и счупени прешлени, но това не беше потвърдено. Тя е била транспортирана първо в болницата в Шумен, а след първоначалната медицинска помощ е качена на хеликоптер, който да я превози до София. В столицата ще й бъдат направени пълни изследвания.

Снимка: shumenonline.bg

Междувременно от пресцентъра на МВР съобщиха за пътен инцидент на същия път, без да уточнят, че става дума за автомобила на шефката на парламента. Според официалната информация трима души са пострадали при катастрофата.

Сигналът е подаден малко след 10.30 часа днес. По първоначални данни, на около 150 м след разклона за село Върбак, 31-годишната водачка на "Ауди А4" на ляв завой навлязла в опесъчен участък, загубила контрол над колата и се ударила в насрещно движещ се лек автомобил. Водачите са изпробвани за алкохол, пробите са отрицателни. Работата по изясняване на причините за пътния инцидент продължава, се казва още в официалното съобщение.

По неофициална информация катастрофата е станала при опит на шофьорката да направи път на кортежа на НСО. Жената се ударила в банкета, изгубила контрол над колата, навлязла в насрещното и се ударила в автомобила с шефката на парламента. Шофьорът на НСО успял да реагила в последния момент и да завърти служебният "Мерцедес" така, че ударът да е страничен удар, а не челен, съобщи "24 часа". 

В колата е пътувало семейство - 10-годишното дете и баща му - на 33 години, са били откарани в болница за преглед, но са освободени, тъй като нямат сериозни наранявания.

Очаква се МВР и НСО да дадат повече информация по случая по-късно.

Вчера Цвета Караянчева беше в Силистра, където празнуваха празника на града.