5-годишно дете беше ударено от кола в столичния квартал "Дружба" в сряда вечер към 21 ч., съобщиха очевидци във фейсбук групата "Катастрофи в София". След сблъсък между два автомобила, единият от тях излиза извън пътното платно и удря малчугана на тротоара. Новината беше потвърдена пред Dir.bg от Катя Сунгарска - говорител на Центъра за спешна медицинска помощ в София. Инцидентът се е случил пред очите на майка му.

"Блъснато дете на бул. "Копенхаген" преди Била/Цирка. На никого не пожелавам да чуе писъците на майката "детето ми"... Време е за тежки наказания за несъобразена скорост", написа Гошо Андреев. Той видял случващото се от терасата си и първо звъннал на тел. 112. "Не изглеждаше добре", коментира още Андреев.

"Детето е в съзнание, живо", коментира Юрий Стефанов. "Детето е живо и в съзнание. Откараха го с линейка. Дано се оправи!", допълва и очевидецът Николай Иванов. 

След сблъсъка между два автомобила на бул. "Копенхаген", едната кола е отскочила и се качила върху тротоара, където в този момент се движела майка с детето си. "Ужасяващото беше майката как викаше детето си и то как плачеше", пише още Емил Петров.

Според първоначалната информация причината за инцидента е отнето предимство. 

Снимка: Гошо Андреев

"В 20.34 получихме сигнала за пътно-транспортно проишествие на "Копенхаген" и "Обиколна". Екипът е там за 6 минути. Помолиха за втора линейка, която веднага беше насочена към адреса.

5-годишното момченце е било на тротоара и при сблъсъка на двете коли едната го е бутнала.

Детето е с контузия на главата, съмнение за комоцио и контузия на гръдния кош - хоспитализирали сме го в детска противошокова зала на "Пирогов".

В едната кола е имало друго дете - 2-годишно момиченце, което е било в столче. Вторият екип го е прегледал, предложил е за всеки случай до го хоспиталидират, но близките са отказали", заяви за Dir.bg Катя Сунгарска - говорител на Центъра за спешна медицинска помощ в София.