21-годишна жена от Варна е с опасност за живота след падане от тротинетка, съобщиха от Областното управление на МВР. Инцидентът е станал снощи около 2 часа след полунощ в подлеза на ул. "Подвис". 

Жената е ударила главата си и е с мозъчна контузия. Тя е карала по пътното платно и е паднала сама, без да е имало други превозни средства около нея. Според информация на полицията се е движила с несъобразена скорост. 

Преди седмици при подобен инцидент в Бургас бе оперирано по спешност петгодишно момче. Детето беше ударило главата си при бързо спускане в Морската градина. Изследванията показаха кръвоизлив в мозъка, което наложи да бъде направена животоспасяваща операция от екип нервохирурзи. Детето беше изписано в добро състояние.

Специалисти предупреждават да се използват предпазни каски. А заради зачестилите инциденти столичните общински съветници предложиха нови правила за движение на тротинетките. Предложението е да се забрани движението им в паркове, градини, площади, тротоари и по пешеходни зони, софтуерно да се ограничи скоростта до 5 km/h в зоните, в които е забранено движението им, а във всички останали - до 25 km/h, също и забрана за управление след употреба на алкохол или наркотични вещества. Предвидените санкции варират от 50 до 1000 лв.