Тежкотоварен камион удари три коли и електрически стълб на метри от училищен двор на първия учебен ден. Инцидентът като по чудо се размина без жертви.

Катастрофата е станала в Петрич около 9:30 ч. по време на тържество за откриване на учебната година, на което присъствали десетки деца.

Тежкотоварният камион, пълен с бетон, преминал кръстовището, след което шофьорът дръпнал ръчната спирачка, за да види къде е най-безопасно да паркира. Само след секунди камионът тръгва обратно назад по наклона, при което удря три коли и електрически стълб. Камери за видеонаблюдение са заснели мига.

Минути преди това на мястото са били групи ученици.

"Имаше присъствие на полицията, тя беше позиционирана още преди да дойда. На етапи открихме учебната година. Инцидентът става на границата между двата етапа - официалното откриване от 9 ч. заедно с 8 и 12 клас, всъщност учениците, които са чакали отвън, са били нашите ученици от 9 и 10 клас, които са чакали да бъдат поканени да влязат в училище. Не знам колко време след това е станал инцидентът и слава Богу, че не е имало и друго движение. Не мога да говоря от името на свидетел, защото аз научих фактите впоследствие", коментира пред БНТ Снежана Митева - директор на Професионална гимназия по икономика и туризъм "Проф. Д-р Асен Златаров".

"Шофьорът тичаше по камиона безпомощно. Попитах го какво стана, а той каза, че е дръпнал ръчната спирачка", разказа пред NOVA Георги Димовски, който е бил свидетел на инцидента.

Изясняват се причините за катастрофата.