48-годишният мъж, който пострада най-тежко при пътния инцидент на магистрала "Тракия" вчера, е загубил битката за живота си, съобщиха от болницата в Пазарджик. 

Той е починал тази нощ в Отделението по анестезиология и интензивно лечение, където беше приведен след реанимационните мероприятия в Спешно отделение на МБАЛ-Пазарджик и възстановена сърдечна и дихателна дейност.

Пострадалият беше приет в болницата с фрактури по тялото, ампутиран ляв крак, частичен пневмоторакс и други травми.

До инцидента се стигна след като полицията бе извикана на 67 км в посока Пловдив, където в ранния следобед е подаден сигнал за самокатастрофил автомобил. 

На място е изпратен автопатрул на Пътна полиция, който обслужва автомагистралата, и екип на Спешна помощ. Установено е, че в самокатрофилата кола има мъж, жена и малко момиченце. Предприети са действия по изваждането им и линейки, които да ги транспортират.

Докато полицаите обезопасяват участъка и слагат сигнални конуси към тях се е приближил друг човек, чийто автомобил по същото време е аварирал и се намирал в аварийната лента. Той започнал разговор с пътните полицаи, когато върху тях връхлита товарен автомобил ТИР с турска регистрация и удря много силно конусите и патрулния автомобил, който отскача в канавката.

Полицейските служители са били извън автомобила и са успели да се отдръпнат. 

Общо седем души пострадаха при двете последователни пътни произшествия. Двамата униформени - на 32 г. и 50 г., са в добро общо състояние. Те са освободени за домашно лечение.