С опасност за живота е 48-годишният мъж, който вчера бе ударен от товарен автомобил, докато разговаря с полицаи, дошли заради друга катастрофа на автомагистрала "Тракия". Левият му крак е ампутиран над глезена.

"Мъжът е с различни фрактури на краката и таза. Наложило се е да бъде ампутиран левият му крак над глезена. Реанимиран е в Спешно отделение и е настанен в отделението по анестезиология, реанимация и интензивно лечение на болницата в Пазарджик", каза заместник-началникът на Спешното отделение д-р Димитър Бакалов, цитиран от БНР.

Двамата полицаи, които също пострадаха при катастрофата с ТИР-а, са в добро общо състояние и са освободени за домашно лечение.

Общо седем души са пострадали при двете катастрофи вчера на магистрала "Тракия". Сред тях е 2-годишно момиченце от самокатастрофиралата заради спукана гума кола. Детето е с черепно-мозъчна травма и контузия на белите дробове и след преглед в Спешното отделение на пазарджишката болница е транспортирано в УМБАЛ "Св. Георги" в Пловдив.

Неговата майка, на 25 години, е с фрактура на лумбален прешлен, 23-годишният баща на детето е с травма на гръден кош. 25-годишният шофьор на колата пък е с контузия на гръден кош и лява китка. И тримата са отказали хоспитализация.

В страната през изминалото денонощие са станали 19 тежки катастрофи, при които двама са загинали, а 23 са ранени, съобщи МВР. 

В София са станали 36 леки и три тежки пътнотранспортни произшествия, при които няма жертви. Ранени са трима души.

От началото на декември на територията на страната са регистрирани 354 тежки катастрофи, при които са загинали 19 души, а 437 са пострадали. Жертвите на пътя от началото на годината досега са 509, а 8803 души са ранени. Произшествията с ранени и загинали от началото на годината са 6773.

В момента пътните настилки в страната са предимно сухи, по високите и усойни места мокри, обработени при зимни условия. Слаб вятър духа в областите Бургас, Видин, Пловдив, Силистра, Смолян и Шумен. Дъжд вали в област Враца.