Университетската многопрофилна болница за активно лечение "Царица Йоанна - ИСУЛ" (ИСУЛ) организира бърз коридор за пациенти от пострадалите от наводнения райони в Берковица и Монтана, съобщиха от лечебното заведение.

Те ще бъдат преглеждани и лекувани приоритетно и няма да им бъдат искани направления за консултация или хоспитализация. Пострадалите ще трябва да докажат, че са постоянни жители на някоя от пострадалите от придошлите води общини в Северозападна България. Приемът ще става през Спешно отделение на ИСУЛ.

"С тревога следим случващото се на Северозапад от София. Една голяма част от нашите пациенти са именно от този регион. Когато научихме, че дори болницата в Берковица е била под вода, единодушно взехме решение да помогнем с каквото можем на колегите от Берковица и Монтана", обясни изпълнителният директор на УМБАЛ "Царица Йоанна - ИСУЛ" Любомир Пенев.

В началото на седмицата и от Българския Червен кръст (БЧК) обявиха, че подготвят програма в помощ на пострадалите от наводненията в Берковица и Монтана. Областната структура на БЧК в Монтана вече активно раздава на засегнатите каквото им е необходимо на първо време.