36-годишен служител на лунапарк почина, а 27-годишен негов колега се бори за живота си след обгазяване с битова газ в каравана, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Бургас.

Сигналът за трагичния инцидент, който е станал в увеселителния парк, разположен между Mall "Бургас Плаза" и голям спортен магазин, е подаден в събота около 10.40 ч.

На място веднага са изпратени екипи на полицията и Спешна помощ. Установено е, че починалият е 36-годишен пловдивчанин, обитаващ караваната заедно с 27-годишен мъж от село Свобода. И двамата са служители в атракциона. Тялото на пловдивчанина е открито от работничка в увеселителния парк, която живеела в съседна каравана. По думите й вторият мъж бил в неадекватно състояние и не отговарял на повикванията й.

27-годишният служител е откаран в УМБАЛ - Бургас и е настанен е за лечение в реанимацията. Той е в кома, с опасност за живота. Тялото на пловдивчанина е откарано за аутопсия в "Съдебна медицина".

При извършения оглед е констатирано, че караваната се отоплявала с газова печка, като газовата бутилка била монтирана извън караваната и свързана с гумен маркуч за печката.

Работата по случая продължава от служители на Пето Районно управление - Бургас.