Футболна врата е паднала върху 13-годишно дете на игрище в Пазарджик, съобщи Дарик. Момчето е прието в понеделник в изключително тежко състояние в интензивното отделение на Областната болница в Пазарджик. Инцидентът е станал през почивните дни.

Детето е пострадало на спортно игрище, намиращо се близо до бул. "Мария Луиза" в града. Не е известно как се е стигнало до злополучното падане на тежката врата. Дали е предизвикано от неразумно поведение на децата или е имало пропуски при поставянето й, вероятно тепърва ще се уточнява.

Този инцидент стана причина за започналите масови проверки на спортни и детски площадки, разпоредени лично от шефа на Областната дирекция на МВР Йордан Рогачев.

Вече няколко дни пострадалото момче е в безсъзнание, на командно дишане. Опасността за живота му не е отминала, лекарите продължават да се борят за живота му.

Детето е с тежка черепно-мозъчна травма, множество кръвоизливи, друга тежка травма на гръдния кош и белия дроб, съобщават от Областната болница. От направените консултации със специалисти е станало ясно, че не може да се приложи оперативно лечение. Единствено може да се чака момчето само да се възстанови.

През юни т.г. 8-годишно момче получи наранявания по главата, след като върху него падна футболна врата на открита спортна площадка в Кюстендил.

На 1 юни 2013 г. на футболното игрище в училищен двор във Велико Търново загина 8-годишният Красимир Атанасов. Едната врата била неукрепена, нямала подпори и от нея била останала само рамката. Тя била подпряна на мрежата на игрището и внезапно се стовари върху момчето. Една от масивните греди на вратата удари фатално Красимир по главата.